Politic Show: "Dalmatienii" USL s-au aliniat pentru un loc in Parlament; Ion Cristoiu: Liviu Dragnea se preface ca nu pricepe de ce este acuzat de frauda la referendum; Banias, ex-PDL: "Crede PDL ca am uitat modul in care a fost guvernata tara?"
„Dalmatienii” USL s-au aliniat pentru un loc in Parlament. Printre cei care vor un mandat de senator sau deputat si-au facut loc turnatori ai Securitatii, traseisti, incompatibili si penali In timp ce premierul Ponta ironizeaza, brutal, efortul Monicai Macovei de a curata listele PDL de candidati dubiosi, USL se pregateste sa umple parlamentul cu un nou val de puscariabili, turnatori ai securitatii si traseisti notorii. Pana acum, USL nu a facut nici un efort sa-si curete listele. Nici societatea civila nu reuseste sa se coalizeze si sa identifice, asa cum a procedat la alegerile precedente, candidatii indezirabili. Un nou colaborator al Securitatii intra in viitorul Senat al Romaniei: Sorin Rosca Stanescu, sustinut de istoricul partid liberal. O decizie oficiala va fi anuntata intr-o saptamana, dar Rosca Stanescu spune ca s-a autolustrat suficient. Si Dan Voiculescu (PC) se intoarce in Parlament, dupa o demisie de o vara, exact atat cat sa amane cu cativa ani procesul de coruptie in care era implicat, scrie EVZ.
Banias, ex-PDL: „Crede PDL ca am uitat modul in care a fost guvernata tara?” Senatorul Mircea Banias a lansat un atac dur impotriva guvernarii PDL, din care a facut insa si el parte. La inceputul anului, Mircea Banias era senator in Parlamentul Romaniei, reprezentand PDL. A ocupat chiar, intre anii 2008 si 2011, functia de presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Constanta. Pe 1 februarie 2012 acesta a anuntat ca isi da demisia din PDL si s-a inscris in Partidul Conservator, preluand si functia de presedinte al Organizatiei PC Constanta. Ieri, Mircea Banias a sustinut, in Senatul Romaniei, o declaratie politica virulenta impotriva PDL. Acesta spune ca a aflat din presa ca a inceput campania electorala si ca PDL face o astfel de campanie pe bani europeni, pentru ca au participat la sarbatorile toamnei, organizate intr-un oras din Moldova, din fonduri europene, anunta Romania Libera.
Politizarea ICR, ultimul act. Implicarea politicului in organizarea Institutului Cultural Roman (ICR) a ajuns la ultimul act, dupa ce plenul Senatului a votat numirea a 14 membri in Consiliul de conducere al Institutului, propusi de grupurile parlamentare din aceasta Camera si de uniunile de creatori. Pana sa fie votati in plen, acestia au primit votul favorabil al membrilor Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa si al senatorilor din Comisia pentru politica externa. Astfel, din acest consiliu vor face parte Demeny Peter (UDMR), Adriana Popescu si Vlad Paunescu (PNL), Octavian Mihail Sachelarie si Florin Codre (PSD), Zoe Petre (PNL) si Ruxandra Garofeanu (UNPR), candidati propusi de grupurile parlamentare. Pana la trecerea ICR din subordinea Presedintiei in cea a Senatului, cei 14 membri ai Consiliului de conducere erau desemnati de catre presedintele Traian Basescu. Insa seful statului numea sapte persoane la recomandarea presedintelui ICR, Horia Roman Patapievici, si sapte la propunerea uniunilor de creatie, informeaza Adevarul.
Ion Cristoiu: Liviu Dragnea se preface ca nu pricepe de ce este acuzat de frauda la referendum. Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat marti seara in emisiunea „Ultimul cuvant” , de pe B1 TV, anchetele DNA cu privire la fraudarea referendumului din 29 iulie, precizand ca Liviu Dragnea, invinuit in acest dosar, se preface ca nu pricepe de ce este acuzat. „USL a fraudat prezenta la referendum. In cazul domnului Dragnea, el se face ca nu pricepe. Una este prezenta la vot la parlamentare, care nu are legatura cu secretul votului si alta este tinerea la curent a unui centru de genul USL cu privire la prezenta la referendum, deoarece atunci prezenta il reprezenta criteriul de vot. Dragnea trebuia sa stie in orice moment unde este prezenta slaba , ca sa mobilizeze fraudarea. Pot sa faca ei 50.000 de comisii, dar nu vor reusi sa intimideze niste procurori”, a spus Cristoiu, scrie EVZ.
Din celula, la catedra. Cum a fost intampinat Sorin Apostu. Abia iesit din inchisoare, dupa aproape un an de arest preventiv, Sorin Apostu a inceput de ieri sa predea la Universitatea de Medicina Veterinara. Printre studenti si cadre didactice, opiniile cu privire la revenirea acestuia sunt impartite. Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, s-a intors la catedra de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, dupa aproape 11 luni petrecute in arest. El a tinut primele cursuri ieri, iar multi dintre studentii sai spun ca au mers si din curiozitate. „Parca s-a mai ingrasat putin, in rest este exact asa cum il stiam. Nu ne-a povestit prea multe, va dati seama ca nu este un subiect prea placut pentru el”, sustine un student, care a participat la cursul de la ora 10.00. Alti studenti s-au declarat vehement impotriva revenirii la catedra a fostului primar al Clujului, anunta Romania Libera.