Sari direct la conținut

Victor Ponta: E normal ca Mihai Razvan Ungureanu sa ma sune pe mine pentru ca eu si Crin Antonescu ne-am impartit joburile in Opozitie

HotNews.ro
Victor Ponta, Foto: Captura TVR Info
Victor Ponta, Foto: Captura TVR Info

„E normal ca Mihai Razvan Ungureanu sa ma sune pe mine din partea Opozitiei pentru ca eu si Crin ne-am impartit joburile in Opozitie. Domnul Antonescu va candida, va avea sprijinul meu si al PSD, pentru presedinte din partea USL si atunci, daca vreti, adversarul domniei sale este domnul Basescu in acest moment si dupa aceea cel care va candida din partea PDL. Eu sunt cel care va candida din partea USL pentru functia de prim-ministru, motiv pentru care daca vrei sa discuti despre masuri legislative ale guvernului trebuie sa le discuti cu mine. Pentru ca asa ne-am impartit noi in Opozitie”, a declarat miercuri seara liderul PSD Victor Ponta la emisiunea „Foc incrucisat”, difuzata de TVR Info, referindu-se la faptul ca premierul il contacteaza pe el mai degraba decat pe partenerul de alianta din partea PNL.

Intrebat daca incercarea Puterii de a stabili contactul cu Opozitia prin liderul social democrat reprezinta un joc tactic, o strategie de izolare a lui Crin Antonescu, Victor Ponta a raspuns „nu poate fi izolat Crin Antonescu […] pentru ca USL nu poate sa mearga fara PNL, trebuie sa mearga si PSD si PNL si PC”. Potrivit presedintelui PSD, Antonescu este un politician experimentat, are in spate o alianta puternica si reprezinta schimbarea. „Dupa 10 ani cu Traian Basescu, oamenii vor dori sa voteze schimbarea,” a declarat Victor Ponta.

Alte declaratii ale coliderului USL Victor Ponta:

  • A trecut o luna si jumatate [n.r. de la inceperea protestului Opozitiei] si, in afara de aceasta convorbire informala intre domnul Ungureanu si intre mine, nu a existat nimic oficial.
  • Nu cred in razbunare. […] Tentatia este mare ca dupa [n.r ce ajungi la putere] sa aplici regulile lor, insa, in final, legea talionului nu poate sa duce decat la dezechilibre.
  • cu privire la referirile frecvente la „normalitate”: Avem, realmente, o trauma, si eu si altii care facem politica, vizavi de modul brutal in care s-a facut politica in ultimii ani. Promotorul acestui tip de a face politica este domnul Basescu.
  • Este foarte greu intr-o batalie, dupa ce ai atacat adversarul, sa spui „Hai sa ne oprim, hai sa incercam sa ne purtam frumos!”. Pai tu ai venit peste mine.
  • Partidul Poporului, Dan Diaconescu, desi nu imi place lucrul acesta, va intra in Parlament si, daca trendul actual se va mentine, va fi principalul partid de opozitie. PDL va si sub PPDD ceea ce nu e bine. Pentru o societate democratica as fi preferat sa ia PDL.
  • Partidul domnului Tokes pentru noi este un partid nefrecventabil pentru ca este un partid sovin, xenofob si revizionist.
  • Avem niste obiective foarte clare si pana nu se epuizeaza ultima batalie nu se va intampla nimic cu USL, adica pana la alegerile prezidentiale din 2014.
  • cu privire la posibilitatea ca PSD ca vrea un candidat propriu la presedintie:Nu, pentru ca asta ar insemna, conform protocolului USL, sa nu mai avem functia de prim ministru.
  • Opinia aproape unanima, categoric majoritara in PSD, a fost pentru PSD este important ca partid sa aiba functia de prim-ministru.
  • Au conta 2 lucruri. In primul rand, faptul ca am avut experienta din 2009 cand esti la guvernare dar n-ai prim-ministru si PSD a zis ca „dom’le, noi nu intram la guvernare fara prim-ministru.
  • In al doilea rand a contat, daca vreti, o potrivire naturala. Domnul Antonescu are 13 ani peste mine, eu nu doresc sa candidez la functia de presedinte in 2014. Eu cred ca ar fi prematura o asemenea candidatura. Nu stiu, sa spun in 2019 sau in 2024…
  • Domnul Antonescu are aceasta experienta din 2009 si, daca vreti, in acelasi timp, eu am o pregatire mult mai adecvata in zona administrativa.
  • A fost si o potrivire intre noi doi. In momentul in care cei doi lideri principali nu au concurenta pentru aceeasi functie ci mai degraba trag impreuna in aceeasi directie, lucru acesta asigura o functionare a coalitiei chiar daca sunt probleme in judetul X sau in comuna Y.
  • Cred ca puterea centrala in Romania este mult prea centralizata, prea birocratizata si implicit prea corupta. […] Cred ca lucru acesta creeaza multe suparare intre regiuni si cred ca trebuie modificat in 2013, in sensul pastrarii judetelor actuale, in sensul formarii acestor regiuni ca unitati administrativ-teritoriale, cu consiliu regional si cat mai multe atributii de la guvernul central.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro