Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată luptele pentru controlarea „drumului vieții”, singura rută de aprovizionare a trupelor ucrainene din Bahmut

HotNews.ro
Soldati ucraineni in transeele de langa Bahmut, Foto: Peter Druk / Xinhua News / Profimedia
Soldati ucraineni in transeele de langa Bahmut, Foto: Peter Druk / Xinhua News / Profimedia

Înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată luptele dramatice duse în tranșee de soldații ucraineni și ruși pentru a controla așa-zisul „drum al vieții” către Bahmut, singura șosea prin care trupele Kievului din orașul asediat mai pot fi aprovizionate.

Un element central al luptelor de aici este reprezentat de eforturile de a controla tranșeele din jurul rutei de aprovizionare, autostrada Bahmut-Lisciansk, trupele ucrainene și cele ruse lansând constant atacuri și contraatacuri pentru a încerca să se poziționeze cât mai bine față de aceasta.

Două înregistrări video filmate de militari ai Brigăzii 3 de Trupe Aeropurtate ale Kievului au surprins o parte a acestor lupte, în imagini putând fi observat că faimoasa „rasputița”, sezonul ploios care transformă drumurile și tranșeele în mocirle cu noroi, pare să fi trecut cel puțin în parte.

Se crede că armata ucraineană așteaptă îmbunătățirea condițiilor meteorologice pentru a-și lansa mult așteptata ofensivă împotriva invadatorilor ruși, situație remarcată și de Institutul pentru Studiului Războiului din SUA în ultima sa evaluare asupra conflictului din Ucraina.

Noile înregistrări video au apărut după ce săptămâna trecută o altă filmare a surprins momente și mai dramatice în timpul luptelor pentru „drumul vieții”, acestea fiind filmate de militari ai unității „Lupii lui Da Vinci” a forțelor ucrainene.

Soldații ruși au apelat la noi tactici în interiorul orașului Bahmut

În orașul Bahmut propriu-zis trupele rusești au apelat la noi tactici pentru a încerca să avanseze în orașul pe care se chinuie fără succes să îl cucerească de la începutul lunii august a anului trecut.

„Comandanții grupurilor de asalt folosesc smartphone-uri cu software special ‘Alpine Quest GPS’, care conține coordonatele pozițiilor armelor noastre de foc, obiectivele de atac, rutele de înaintare către acestea, precum și sarcinile de luptă a unităților învecinate”, a relatat generalul Oleksandr Sîrski, comandantul grupului estic al armatei ucrainene.

Sîrski, considerat cel mai de succes comandant ucrainean, a explicat marțea aceasta că în fiecare brigadă rusă au fost formate detașamente separate de asalt, destinate recuceririi rapide a pozițiilor pierdute.

El a declarat că „inamicul folosește activ unități de tancuri și artilerie, provoacă daune puternice trupelor noastre, distruge poziții, după care unitățile de asalt pornesc la atac”.

„În timpul operațiunilor de asalt, invadatorii folosesc întotdeauna drone cu ajutorul cărora corectează tirul de artilerie, iar comandantul grupului are capacitatea de a controla efectiv personalul din subordine. De obicei efectuează un atac în valuri de 3-4”, a relatat comandantul ucrainean, adăugând că „pierderile grupului de asalt sunt rapid completate” de trupele din rezerva aflată în așteptare.

Urmărește ultimele evoluții din a 428-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro