Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 976: Pierderi uriașe pentru ruși pe front în ultima zi / Moscova revendică un nou succes în Ucraina / Atac cu drone la Kiev

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 976: Pierderi uriașe pentru ruși pe front în ultima zi / Moscova revendică un nou succes în Ucraina / Atac cu drone la Kiev
În această fotografie preluată dintr-o înregistrare video publicată de Ministerul rus al Apărării, pe 24 octombrie 2024, soldați ruși patrulează un sat din zona de graniță ruso-ucraineană din regiunea Kursk, Rusia. Sursa: Rusian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Rusia a continuat să atace cu drone Kievul și regiunea adiacentă. Oficialii ucraineni au anunțat mai multe victime. Armata Moscovei a suferit pierderi importante în ultima zi, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Evenimentele de sâmbătă, ziua 976 a războiului din Ucraina, LIVE:

O rachetă rusească a ucis vineri seara patru oameni, printre care şi un copil, în oraşul Dnipro din estul Ucrainei, au anunţat sâmbătă autorităţile locale conform AFP și Agerpres. Alte 20 de victime, inclusiv copii, au fost rănite.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a condamnat pentru atac pe „ucigaşii ruşi”.

Bilanţul a fost anunţat pe Telegram de guvernatorul regiunii Dnipro, Serhi Lisak, care a precizat că printre răniţi se numără o fată de opt ani şi una de 16 şi doi băieţi de 17 ani şi că lovitura a venit puţin înainte de miezul nopţii, provocând distrugeri la blocuri de locuinţe, case şi la un spital.

Alte atacuri au vizat în cursul nopţii regiunea Kiev, unde s-au raportat de asemenea victime – un mort şi un rănit, potrivit administraţiei militare regionale.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că forțele sale au preluat controlul asupra așezării Oleksandropil din estul Ucrainei, a relatat agenția de presă de stat RIA Novosti, conform Reuters.

Putin și-a enervat cel mai important aliat prin implicarea trupelor nord-coreene: Axa Moscova-Phenian-Beijing, în fața unei situații nemaiîntâlnite din timpul Războiului Rece

Vladimir Putin exagerează pierderile forțelor armate ucrainene din regiunea Kursk pentru a justifica incapacitatea de a o recuceri, cred analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului.

În cea mai recentă evaluare a conflictului ISW a observat că Putin a exagerat progresele Rusiei în regiunea Kursk, probabil în încercarea de a asigura publicul intern de capacitatea armatei ruse de a „suprima” invazia Ucrainei.

Analiștii au reamintit declarația lui Putin către presa rusă cu privire la presupusa „blocare” a 2.000 de militari ucraineni în regiune.

Cu toate acestea, potrivit raportului ISW, Ministerul rus al Apărării nu a raportat public presupusa „infiltrare cu succes a trupelor ruse în unele poziții ucrainene din regiunea Kursk”.

De asemenea, liderul de la Kremlin nu a recunoscut că linia frontului ucrainean din regiunea Kursk se extinde de la frontiera internațională ruso-ucraineană și că trupele ucrainene sunt libere să traverseze secțiunile de frontieră aflate sub controlul Ucrainei.

O adolescentă a fost ucisă și alte șase persoane au fost rănite vineri seară în cartierul Solomianskyi din Kiev, ca urmare a unui atacul cu drone al Rusiei, potrivit presei ucrainene.

„Ca urmare a atacului cu drone al Rusiei asupra Kievului, o persoană a fost ucisă, iar alte șase persoane au fost rănite în cartierul Solomianskyi. Unul dintre răniți a fost transportat la spital, în timp ce ceilalți au fost tratați la fața locului”, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, citat de agenția Ukrinform.

Rusia a pierdut în ultima zi 1.690 de soldați, uciși sau răniți, în ultima zi, potrivit armatei ucrainene.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei estimează că Moscova a pierdut pe câmpul de luptă 687.600 de militari de la începutul războiului.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Informațiile de vineri, ziua 975 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro