Sari direct la conținut

Science Report: Pentagonul nu deține nicio dovadă clară a existenței OZN-urilor. Cercetătorii au folosit electricitatea pentru a videca rănile de trei ori mai repede. Peste 19.000 de vulcani submarini au fost identificați recent.

HotNews.ro
imagini radar ozn, Foto: US DEPARTMENT OF DEFENSE / Sciencephoto / Profimedia
imagini radar ozn, Foto: US DEPARTMENT OF DEFENSE / Sciencephoto / Profimedia

​Pentagonul nu deține nicio dovadă clară a existenței OZN-urilor. Cercetătorii au folosit electricitatea pentru a videca rănile de trei ori mai repede. Peste 19.000 de vulcani submarini au fost identificați recent.

Pentagonul nu deține nicio dovadă clară a existenței OZN-urilor

Directorul nou înființatului departament pentru cercetarea cazurilor care implică obiecte zburătoare neidentificate, din cadrul Pentagonului, Dr. Sean M. Kirkpatrick, tocmai a prezentat un raport al activității departamentului în fața Senatului american și a mai multor înalți oficiali ai armatei SUA. Iar veștile nu sunt tocmai bune pentru cei care sperau să dăm nas în nas cu ET chiar la noi acasă.

Dr. Kirkpatrick a declarat că din cele 650 de cazuri pe care le-a analizat alături de colegii săi, doar câteva ar putea fi descrise ca „anomalii”. În rest, marea lor majoritate reprezintă fie baloane meteorologice, fenomene naturale, drone sau alte obiecte care pot primi o explicație plauzibilă.

Până acum, nu există niciun caz care să arate o dovadă clară a prezenței vreunei entități extraterestre inteligente sau vreunul care să încalce legile fizicii. Este adevărat, a afirmat oficialul din cadrul Pentagonului, că există o filmare recentă, realizată la 12 iulie 2022, care arată un obiect sferic ce survolează o bază militară din Orientul Mijlociu.

Filmarea, realizată cu o dronă MQ-9, este încă analizată, iar obiectul nu a fost identificat. Asta nu înseamnă că, gata, ne apucăm să le urăm bun venit extratereștrilor. Un obiect similar, filmat la 15 ianuarie 2023, undeva în sudul Asiei, s-a dovedit a fi un simplu avion comercial. Mai mult, Dr. Kirkpatrick afirmă că, din datele culese până acum, cazurile analizate prezintă, mai degrabă decât tehonologii extraterestre, unele create de adversarii SUA.

Dacă declarațiile oficialului american au fost primite cu scepticism de către pasionații fenomenelor OZN și de către adepții ipotezelor conspiraționiste, comunitatea științifică americană a salutat concluziile raportului prezentat de Pentagon. „În fond, așa funcționează știința, nu pe baza blogurilor sau a postărilor din social media”, a concluzionat Dr. Kirkpatrick.

Cercetătorii au folosit electricitatea pentru a videca rănile de trei ori mai repede

Nu este un secret că organismul uman generează un câmp electric care, printre altele, ghidează mișcarea celulelor din piele spre locurile care au suferit o traumă. Ce nu se mai făcuse până acum, în schimb, a fost să se amplifice acest proces natural și să se observe efectele sale.

Asta a făcut-o o echipă formată din cercetători germani și suedezi, iar rezultatul testelor lor a fost publicat în revista Lab on a Chip. Pe scurt, oamenii de știință în cauză au creat o platformă bioelectronică pe care au folosit-o pentru a crea piele artificială. În cazul de față, au utilizat cheratinocine, adică acele celule care reprezintă circa 95% din celulele epidermei.

După etapa asta au testat un câmp electric pe una sau pe ambele părți ale unei răni artificiale, pentru a vedea ce se întâmplă. Ce s-a întâmplat a fost că atât cheratinocinele sănătoase, cât și cele similare cu ale bolnavilor de diabet, au migrat de trei ori mai repede pentru a vindeca leziunile.

Asta nu înseamnă că, dacă v-ați tăiat la un deget, vă duceți să vă curentați și vă vindecați de trei ori mai repede. Nu așa funcționează. În primul rând că, în studiul de față, este vorba despre o intensitate joasă a câmpului electric. Undeva la 200 mV mm.

Apoi, nu uitați, era vorba de piele artificială. Pasul doi ar fi repetarea testelor, dar pe subiecți umani. Dacă le iese și aici, cercetătorii pomeniți pot spune că, da, au o mare reușită. Mai ales că ea are aplicații uriașe în tratarea rănilor cronice, mai ales în cazul bolnavilor de diabet sau a celor cu probleme de circulație. Dar, până acolo, mai e un mic pas de făcut.

Peste 19.000 de vulcani submarini au fost identificați recent

Oceanografi de la Universitatea Națională din Chungnam, Coreea de Sud, și de la cea din Hawaii, tocmai au publicat un studiu în revista Earth and Space Science în care aduc o informație neașteptată. Mai exact, prin folosirea unui sistem radar satelitar, ei au reușit să identifice peste 19.000 de vulcani submarini care, până acum, scăpaseră atenției specialiștilor.

A nu se înțelege greșit! Vulcanii ăia nu au apărut peste noapte, că ne paște pe noi vreun cataclism. Sau peste 19.000 de cataclisme. Mai sunt unii care pot interpreta și astfel, așa că trebuie să subliniem asta. Nu. Vulcanii erau deja acolo, doar că nu îi observase nimeni până acum.

O să vă întrebați poate la ce vă folosește informația asta. Ei bine, cum șansele ca să fiți vreun comandant de submarin sunt destul de reduse, rămâne varianta pur științifică. Adică, nu doar că se completează o hartă încă foarte puțin cunoscută a reliefului submarin, dar ea poate servi, susțin autorii studiului, viitoarelor exploatări subacvatice a minerarelor rare.

Apoi, nu mai puțin important, prin descoperirea asta se fac pași importanți spre înțelegerea modului în care încălzirea globală, implicit modul în care oceanele absorb dioxidul de carbon din atmosferă, pot influența activitatea vulcanică subacvatică. Asta, evident, dacă există o astfel de relație de cauzalitate.

Nu în ultimul rând, afirmă cercetătorii amintiți, descoperirea are implicații majore în cartografierea plăcilor tectonice și a înțelegerii modului în care funcționează câmpul magnetic al Terrei. Ei, ia uite câte lucruri frumoase și folositoare pentru oameni pot veni dintr-o astfel de descoperire!

Dați Follow paginii noastre de Facebook, HotNews Science, pentru a putea primi direct, în timp real, cele mai noi informații și curiozități din lumea științei!

Sursa foto: profimediaimages.ro

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro