Sari direct la conținut

Utile: Romanii, cei mai activi sexual din estul Europei; Ce riscuri implica alegerea constatarii amiabile de accident; Lucruri mai putin stiute despre hormoni

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Lucruri mai putin stiute despre hormoni. Starea psihica, dar si functionarea organelor interne sunt influentate de hormonii sintetizati in organism. Acestia controleaza impulsurile si emotiile fundamentale precum atractia sexuala, agresivitatea sau frica, stimuleaza cresterea si contribuie la formarea identitatii sexuale. Tot mai multe studii sugereaza ca viata ne este guvernata de hormoni si ca stimulii din lumea exterioara declanseaza secretii hormonale care ne fac sa actionam la impuls, fara ca ratiunea sa fie in vreun fel implicata. Potrivit specialistilor, glanda care coordoneaza secretia de hormoni din organism este hipofiza. Fara hormonii sintetizati de hipofiza, alte glande precum tiroida, glandele suprarenale, ovarele si testiculele nu se pot dezvolta si nici nu pot functiona normal, scrie Adevarul.

Joburile stresante imbolnavesc inima femeilor. Femeile suprasolicitate la locul de munca, fara a avea si autoritate, au un risc aproape dublu de a suferi un infarct sau alte evenimente cardiace fata de femeile care detin mai mult control si au joburi mai „lejere”, arata un nou studiu finantat de guvernul american. De asemenea, femeile cu un job nesigur sufera de hipertensiune, colesterol marit si obezitate. In cadrul amplulului studiu (primul studiu care vizeaza femeile pe termen lung) au fost monitorizate timp de zece ani 17.415 de femei active (norma de lucru part-time sau full-time), sanatoase, cu o medie de varsta de 57 de ani. Cercetarile anterioare au demonstrat ca barbatii cu joburi stresante, in special cu functii de conducere, au un risc crescut de evenimente cardiace, insa, exista o diferenta, relateaza EVZ.

Dansul iti dezvaluie personalitatea. Oamenii de stiinta au aratat ca modul in care te misti pe muzica tradeaza anumite detalii despre felul tau de-a fi. Participantii la studiu au fost clasificati in cinci tipuri de personalitate: extravertiti, nevrotici, agreabili, lipsiti de prejudecati si constiinciosi. Cercetatorii spun ca ringul de dans este locul perfect pentru inceperea unei relatii, pentru ca acolo partenerul iti poate evalua foarte bine personalitatea. Oamenii de stiinta au studiat miscarile a 60 de voluntari, care au fost incadrati in cinci grupuri – extravertiti, nevrotici, agreabili, lipsiti de prejudecati si constiinciosi, in functie de modul in care dansau. Extrovertitii sunt cei care acopera cel mai mult ringul de dans, de cele mai multe ori fac miscari energice si ample din cap si din picioare, mentioneaza Adevarul.

Ce riscuri implica alegerea constatarii amiabile de accident. Peste 50% din dosarele de dauna avizate in acest an au fost deschise in baza formularelor de constatare amiabila. Procedura pare mai putin birocratica, insa uneori se poate dovedi greoaie. In cazul unui accident usor, care nu s-a soldat cu victime sau cu lovirea mai multor masini, aveti posibilitatea sa incheiati o constatare amiabila, prin care sa scutiti timpul pierdut pe la usile sectiilor de politie. Potrivit raportarilor transmise de societatile de asigurari, peste 55% din dosarele de dauna avizate in acest an pe baza RCA au fost deschise in baza formularelor de constatare amiabila de accident. Procedura e mai putin birocratica, insa sunt cazuri in care recuperarea banilor de la asigurari poate fi intarziata cu lunile pe motiv ca actele depuse nu sunt in regula sau pentru ca accidentul pare suspect, potrivit EVZ.

De ce ar trebui sa inveti sa uiti o carte in autobuz. Daca ti-a placut atat de mult o carte incat vrei neaparat sa se bucure de ea si altcineva, uit-o. La o cafenea, pe o banca in parc, in metrou sau intr-o statie de autobuz. Pe una din coperte trebuie sa existe un cod, care trebuie inregistrat pe site-ul www.bookcrossing.com, si un set minimal de instructiuni. Persoana care o gaseste trebuie sa anunte, la randu-i, pe site, ca volumul se afla la ea, sa il citeasca, sa posteze o scurta recenzie, apoi sa il uite, la randul ei, intr-un loc public. Pana acum, site-ul www.bookcrossing.com are inregistrati 814.000 de utilizatori din lumea intreaga, anunta Gandul.

Romanii, cei mai activi sexual din estul Europei. Un studiu facut in 9 state, cele mai multe din estul Europei, arata ca romanii sunt in top la intrebarea „Cate acte sexuale ati avut in ultima luna?”. Romanii se declara cei mai activi sexual din noua state din zona estica a Europei. Astfel, potrivit unui studiu realizat in noua tari (Romania, Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia si Ucraina), Romania se plaseaza pe primul loc la barbati in ceea ce priveste frecventa actelor sexuale in ultima luna, cu 12,4 acte sexuale, si pe locul doi la femei, cu 11 pe luna (pe locul 1 sunt rusoaicele cu 13 acte sexuale/luna). „Numarul mare al actelor sexuale nu garanteaza insa calitatea acestora”, tine sa precizeze medicul John Dean, specialist in probleme legate de viata sexuala, din Marea Britanie, precizeaza EVZ.

Infectiile urinare netratate creeaza complicatii grave. Fara un tratament administrat corect si la timp, o simpla cistita poate favoriza pietrele la vezica urinara si poate afecta rinichii. Pentru a preveni complicatiile, trebuie sa facem o urocultura si o antibiograma inainte de a lua antibiotice. Numai in acest fel vom trata eficient o infectie urinara. Cistitele, infectii urinare joase frecvente indeosebi la femei, se pot croniciza daca nu sunt tratate sau daca tratamentul nu este cel corect. Aceasta complicatie se produce destul de frecvent in conditiile in care, din pacate, multe femei isi autoadministreaza diverse antiseptice urinare si antibiotice, fara a face o antibiograma inainte si fara a verifica, la finalizarea tratamentului, daca microbul care a infectat vezica urinara a fost anihilat, informeaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro