Subiectele Zilei: Geoana risca puscaria si confiscarea averii; Autodenunt: Doua saptamani i-am haituit pe internet pe adversarii lui Crin Antonescu; Adevaru’ e ca varul lui Basescu voteaza cu Geoana; Milioane de euro despagubiri pentru torturile comuniste
Gica Hagi: „Criza i-a afectat cel mai mult pe bisnitari”. Cel mai mare fotbalist din istoria Romaniei saluta caderea economica, spunand ca are meritul de a-i fi pus la respect pe miliardarii de carton. De doi ani, Gica Hagi, cel mai mare jucator din istoria fotbalului romanesc, s-a retras in lumea lui, pe care, spune, o stapaneste foarte bine: Academia care-i poarta numele. Nu vrea sa mai auda de scandaluri, de discutii fara logica si de balacarelile din emisiunile de profil. Satul de vesnicele polemici din Liga I si de bataia de joc la care sunt supusi antrenorii, „Regele” a preferat sa coboare doar pe gazonul scolii sale de fotbal, scrie EvZ.
Administratia Strazilor da 1,2 milioane euro pe indicatoare rutiere. Se vor pune 42 pe fiecare strada. Administratia Strazilor din Capitala intentioneaza sa investeasca 1,2 milioane de euro in indicatoare rutiere. Potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental de licitatii, Administratia Strazilor vrea sa cumpere 21.000 de indicatoare rutiere si ansambluri refectorizante. Institutia subordonata Consiliului General al Municipiului Bucuresti, are in administrare aproximativ 500 de strazi si artere principale, iar un calcul simplu arata ca pe fiecare strada vor fi montate 42 de indicatoare, scrie Gandul.
Milioane de euro despagubiri pentru torturile comuniste. Mai multi fosti detinuti din timpul regimului comunist, arestati si torturati pentru infractiuni inventate, cer statului roman milioane de euro ca si compensare pentru suferintele indurate. Alexandru Tacu a primit 100.000 de euro, dar a cerut daune de trei milioane de la CEDO pentru cei patru ani petrecuti in inchisorile comuniste si pentru uciderea fiului sau, scrie Adevarul.
Autodenunt: Doua saptamani i-am haituit pe internet pe adversarii lui Crin Antonescu. Un reporter incognito al Romaniei libere a intrat in echipa de haitasi politici ai PNL care activeaza pe internet. Misiunea acestora: „desfiintarea” articolelor si comentariilor impotriva lui Crin Antonescu. Echipe similare de activisti lucreaza in aceasta campanie si pentru alti candidati la presedintie, cum ar fi Mircea Geoana sau Traian Basescu, scrie Romania libera.
In Romania nu e nimic mai Dragut decit un blat in CSM. In Romania avem un sistem de Justitie dragut. Atit de dragut incit judecatorul Dragut isi face singur comisie de concurs cind vrea ca el insusi sa ramina sef. Dragut, nu? Sa detaliem: pe linga ca e presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Costel Dragut este si membru al CSM (Consiliul Superior al Magistraturii). In perioada 2 octombrie – 15 decembrie, CSM organizeaza concursuri pentru ocuparea functiilor de sefi in magistratura, scrie Academia Catavencu.
Sapaturi “mecanizate” cu mineri dupa indicatii “manuale”. Desi ziarele vremii prezentau scutul mecanizat de la 23 August ca pe o cucerire tehnica populara, tunelul de metrou era sapat in mare parte de mineri, cu tarnacoapele. Sapaturile pentru prima linie de metrou s-au facut la lumina zilei, cu decopertarea carosabilului, dar celelalte magistrale au fost sapate in tunel inchis. Lumea avansase, folosea deja scuturile mecanizate, care taiau pamantul cu cutite imense, si betonau tunelul pe masura ce inaintau, fara sa afecteze viata la suprafata, scrie EvZ.
Galateanul care face mobilier de bucatarie cu motorase si senzori de miscare. Marian Serban a absolvit Mecanica, a inceput ca sef de depozit la Fabrica de Ulei din Galati, apoi s-a facut designer de mobilier si acum produce bucatarii „high-tech”. O mobila de bucatarie respectabila la Optim Design costa si 50.000 lei, dar asemenea comenzi vin de maximum 2-3 ori pe an. Marian Serban a introdus primul pe piata galateana mobilierul cu sertare actionate electric si a inventat un sistem antibajbait pentru cei care se trezesc noaptea cu cerul gurii uscat si merg pe intuneric pana in bucatarie sa bea apa, scrie Gandul.
Bolnavii cronic, in lupta cu sistemul. In Romania, viata unui bolnav de cancer inseamna un lung sir de drumuri, umilinte si lipsuri. Pentru romanii care sufera de boli incurabile, sistemul sanitar nu are solutii. Are insa liste lungi de asteptare, prea putini medici si prea multa nepasare. Florian Fulga are patru ani si jumatate si este bolnav de cancer intr-o forma avansata. Medicii i-au descoperit in luna ianuarie o tumora abdominala, iar dupa ce a stat internat o perioada la Spitalul de Copii „Louis Turcanu“ din Timisoara, nu i s-a mai dat nicio sansa. Mama lui l-a externat in urma cu o luna pe semnatura proprie si a recurs la o terapie alternativa, scrie Adevarul.
Cinematografia romaneasca duduie: 88 de filme, in faza de santier. Industria cinematografica din Romania a ajuns la un nivel nemaiintalnit in ultimii 20 de ani, la ora aceasta aflandu-se in diferite faze de productie 66 de lungmetraje si 22 scurtmetraje. Cu toate acestea, cinematografia noastra este o ciudatenie… Pe langa controversele legate de concursurile de finantare sustinute de Centrul National al Cinematografiei, au fost si productii care au renuntat la banii obtinuti de la buget. De anul acesta, casele de productie care au realizat, in anii ‘90, filme cu buget de la stat trebuie sa returneze peliculele catre CNC, scrie Romania libera.
Adevaru’ e ca varul lui Basescu voteaza cu Geoana. Vasile Sova, zis „nea Puiu“. Var primar cu Traian Basescu. Nascut, crescut, pensionat in Murfatlar. Adica Basarabi. Deci Murfatlar. Chiar seamana cu presedintele, iar pleoapa stinga pare a fi marca inregistrata in neam. „Am fost mai inalt decit el!“, spune nea Puiu. Ginerele sau seamana cu Ovidiu Ohanesian, rapitul din Irak. Ne-am conversat in sediul PSD din Murfatlar, unde, cind nu se joaca destinele localitatii si ale tarii, se joaca table si rummy. Cristian Diaconescu a trecut p-aici. Citeste mai multe in Academia Catavencu.
Cine a mai fost si Costin Georgian asta? Daca nimeriti in statia dintre Titan si Republica, si va intrebati cine a fost Costin Georgian, va ganditi probabil ca ati lipsit la ora aia de istorie. Totusi, n-a fost nici ostas, nici domnitor, nici scriitor sau pictor. A fost un om care a trait pe si prin santierele comuniste, iar cei mai buni ani si i-a pus in slujba metroului. Moartea nu l-a mai asteptat cateva ore, ca sa inaugureze statia Basarab, asa ca s-a ales, postum, cu o recunostinta pe care ar fi indreptatiti s-o primeasca multi dintre oamenii metroului, scrie EvZ.
Romanul castiga 150.000 de euro intr-o viata. Cat de sus este piata imobiliara? Desi par mai atragatoare decat anul trecut, preturile actuale ale locuintelor sunt in continuare imense prin comparatie cu posibilitatile financiare ale populatiei. Mai precis, un roman cu venituri medii ar castiga intr-o viata de munca 150.000 de euro, din care poate economisi doar 12%, deci si-ar permite o casa de maximum 18.000 de euro, scrie Cotidianul.
Geoana risca puscaria si confiscarea averii! Dezvaluirea facuta de Bogdan Chireac in deja celebrele stenograme publicate de ziarul „Curentul“, conform careia Geoana fura toti banii de campanie, zeci de milioane de euro, si-i pune la pastrare la soacra-sa, ne-a pus pe gånduri si, bineinteles, pe urmele averii presedintelui PSD. Investigatia noastra, bazata pe datele oficiale si pe declaratiile publice ale familiei Geoana, a scos la iveala un fapt surprinzator: Mircea Geoana este un soi de David Copperfield de Romånia, intrucåt intr-un an cheltuieste cu mult mai mult decåt cåstiga, lucru imposibil pentru oricare din noi, scrie Curentul.