Sari direct la conținut

Merita Romania sa fie in UE? Comisarul European Leonard Orban raspunde cititorilor HotNews.ro

HotNews.ro

Subventiile pentru agricultura intarzie. Se apropie raportul pe justitie, iar presa internationala scrie, citand surse din institutiile europene, ca Romania a fost primita „prea devreme in UE”. O alta problema, a imigrantilor, este acum in vizorul opinie publice internationale, iar Guvernul italian tocmai a adoptat un pachet de legi considerat un „plan antiromani”. Leonard Orban va raspunde joi, 22 mai, incepand cu ora 16.00, la intrebarile cititorilor HotNews.ro pe temele cele mai arzatoare legate de „performanta” Romaniei in UE. Discutia va fi transmisa in direct, astfel incat cititorii vor putea transmite comentarii si intrebari in timp real.

Leonard Orban va discuta pe teme de actualitate precum:

  • Problemele numarului de urgenta 112. Stadiul procedurii declansata de Comisie, dupa ultimul avertisment primit de la Bruxelles. Ce au facut si ce nu au facut autoritatile romane.
  • Platile directe in agricultura: performanta autoritatilor in primul an de plati, demaraj dificil al celui de-al doilea an. Posibile solutii?
  • In ajunul publicarii raportului pe justitie, presa internationala vorbeste, citand surse din institutiile europene, despre clauza de salvgardare si faptul ca Romania a fost admisa in UE prea devreme.
  • Taxa auto: senatul a adoptat anularea taxei auto si restituirea banilor celor care au platit-o. Cum se vede de la Bruxelles aceasta evolutie.
  • Cultivarea porumbului modificat genetic. Producatorii agricoli se asteapta sa primeasca sprijinul institutiilor europene. Ce se poate intampla si ce antecedente exista in UE.
  • O noua posibila procedura de infringement? Evolutia problemei cu impozitele pe dividende acordate investitorilor nerezidenti.
  • Potrivit unui ziar spaniol, „costurile cu utilizarea limbilor straine sunt de 2,5 euro pe an, pe cetatean”. Consultarea publica online realizata pe tema multilingvismului, de catre Comisie, a relevat ca majoritatea repondentilor considera justificate aceste costuri si recunosc importanta cunoasterii limbilor straine pentru a desfasura mai usor activitati in strainatate. Ce va contine documentul pe care Comisia il pregateste, in toamna?
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro