Sari direct la conținut

Sexul la, pe si langa birou

HotNews.ro

Sexul la birou pare a fi o situatie din care toti au de castigat: cercetatorii spun ca o partida reusita de sex te relaxeaza si creste productivitatea. Pe de alta parte, nu toti sunt de acord cu acest tip de relatii. Un psiholog, un sexolog si o angajata care a folosit biroul in scop „neprofesional” ne spun care sunt bilele negre si avantajele unei partide de sex la serviciu.

In cazul Cristei G. (26 de ani), nimeni nu si-a dat seama de orele petrecute peste program. Fire vesela si relaxata, Crista recunoaste ca ii plac senzatiile tari si ca prefera experientele cat mai variate: „Fostul meu prieten era si coleg de serviciu, deci am putut experimenta in voie. Cum te simti? De parca ai fi intr-un film pe high-speed!”, spune Crista.

Dar nu toti traiesc dupa acelasi ritm:.D-na psiholog Lidia Danielescu crede ca un act sexual desfasurat intr-un loc in care poti fi descoperit intra in categoria actelor deviante:

„Inclinatia catre sexul intr-un birou sau in alt loc public nu poate fi picanterie a vietii sexuale, ci mai degraba tulburare comportamentala. Aceasta vine in urma denaturarii imaginii feminine”, crede medicul psiholog.

Lipsa de timp si comunicare, drumul cel mai sigur spre o relatie de birou

Viteza traiului contemporan isi pune amprenta si asupra felului in care ne evaluam partenerii. Dupa spusele d-nei Danielescu, societatea contemporana a pierdut pe drum conceptul de familie, precum si controlul asupra comportamentului sexual.

Ore peste program, stres si oboseala, toate acestea ne pun capac atunci cand ajungem seara acasa: „Ambii parteneri sunt de obicei destul de surmenati dupa o zi de lucru. Pentru un cuplu tanar, unul sau doua raporturi sexuale la sfarsit de saptamana nu inseamna o dinamica sexuala normala”, sustine sexologul Cosmin Soare.

O alta problema care duce la cautarea unui partener de rezerva este timpul scurt petrecut in cuplu: „Totul incepe de la nevoia de comunicare, deoarece viata de la serviciu castiga tot mai mult teren in fata vietii de acasa. Cred, fara ironie, ca ar fi mai potrivit sa spunem sotul-sotia de la serviciu sau partenera-partenerul de la serviciu in cazul cuplurilor necasatorite”, sustine medicul Soare.

Gandeste-te si la consecinte

Pare simplu: nu trebuie sa-i mai ceri numarul de telefon (il ai deja in baza de date a angajatilor, nu?) si apoi nu te bate nimeni la cap cu responsabilitati. Doar ca situatia nu e chiar asa de roz: barbatii se feresc de relatiile de la locul de munca din cauza posibilelor consecinte profesionale. Femeile mai au insa, pe langa aceasta teama, si retineri din cauza unei eventuale implicari emotionale.

„Majoritatea fetelor se tem sa faca asta nu pentru ca le-ar fi teama de ceilalti, ci de ele. Se gandesc daca vor reactiona cum trebuie a doua zi. Eu cred ca, atat timp cat te poti controla si vedea totul strict ca un amuzament, e ok”, crede Crista.

De ce am alege asta?

-este o supapa pentru relatiile lipsite de scanteie

-ofera satisfactie rapida, atat emotionala, cat si fizica

-reprezinta o solutie cand nu ai timp pentru o relatie de durata: „Consider ca suntem in fata unui fenomen de adaptare naturala la un ritm de viata”, sustine sexologul Cosmin Soare.

De ce ne-am tine deoparte?

-e o sursa de complicatii emotionale: „Se stie ca majoritatea femeilor sunt mai vulnerabile si nu se pot preface a doua zi ca nu s-a intamplat nimic”, crede Crista

-da nastere barfelor si glumelor neplacute

-poti fi concediat

-daca esti casatorit/a si perechea afla, o sa adaugi un divort pe lista „sarcinilor de indeplinit”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro