Sari direct la conținut

Cum sa ai grija de pielea copilului tau

HotNews.ro

In ultima perioada numarul copiilor care sufera de alergii ale pielii, precum urticarie, pete rosii, mancarimi sau iritari ale pielii, a crescut considerabil. Exista diverse cauze, insa mai intai de toate ar trebui sa fim atenti ce produse pentru piele folosim. Pe lista oricarui parinte apar produse ca: sapun, sampon, lotiune, unguent, crema, produse de protectie solara, pudra, spumant si ulei de baie. Toate produsele disponibile pe piata, fie ca sunt naturale sau nu, pot provoca iritatii sau reactii alergice, de aceea trebuie sa fim atenti ce cumparam si sa fim bine informati. In cele ce urmeaza va prezentam cateva sfaturi pentru ingrijirea pielii copiilor dumneavoastra.

Ce ne spune eticheta unui produs?

In primul rand trebuie sa cititi ce scrie pe eticheta produsului. In afara denumirii produsului, eticheta trebuie sa contina lista ingredientelor, cantitatea, descrierea produsului, data expirarii si numarul lotului. De obicei, pe eticheta apare scris „testat dermatologic” si „hipoalergenic”.

„Testat dermatologic” inseamna ca produsul a fost testat de un dermatolog, insa acest lucru nu inseamna ca este garantat faptul ca este un produs foarte bun. Cu toate ca aceasta specificare lasa sa se inteleaga ca nu exista sau exista putine sanse ca prin folosirea acestui produs sa apara reactii alergice, de multe ori nu exista o dovada care sa arate ca produsul a fost testat corespunzator sau vreo informatie in ceea ce priveste tipul testului facut, persoana care a realizat testul si rezultatele care au fost obtinute. Aceasta specificare poate sa ne induca in eroare pentru ca automat ne duce la gandul ca produsul este superior altora.

„Hipoalergenic” este un termen des folosit pentru a crea impresia ca e mai putin probabil sa apara reactii alergice. De fapt, nu exista o definitie oficiala a acestui termen si nu este un termen medical. De obicei, aceasta specificare apare pe eticheta produselor care nu contin parfum si alcool, insa exista si alte ingrediente care pot provoca reactii alergice.

Exista si alte specificari si ingrediente despre care trebuie sa fiti informati inainte de a decide care este cel mai potrivit produs.

Cat de sanatoase sunt ingredientele continute?

Conservantii sunt vazuti de obicei ca fiiind cele mai daunatoare ingrediente. Acestia sunt ingrediente esentiale – un „rau necesar” – in orice produs de ingrijire a pielii si pot fi naturali sau artificiali. Ei sunt adaugati pentru a minimaliza dezvoltarea bacteriilor in produs. Cu toate ca este adevarat ca conservantii pot irita pielea si ca unii dintre ei au fost identificati ca fiind toxici si periculosi, exista si unii care sunt mai putin daunatori, cu sanse scazute de a produce alergii, precum phenoxyethanol-ul. Fiti foarte atenti la produsele care nu contin conservanti, deoarece acestea se strica la cateva zile dupa ce desigilati ambalajul.

Parfumurile apar destul de des in produsele pentru copii, si mai ales in cele pentru bebelusi. Cu toate ca aceste produse miros foarte frumos, parfumurile pot cauza iritatii mai ales la bebelusi si la copiii cu piele sensibila. Cel mai bine este sa folositi produse fara parfum.

De asemenea, colorantii – sintetici sau naturali – sunt foarte des adaugati in produsele pentru copii. Toti coloranti pot provoca iritatii.

Sodium lauryl sulfate este un surfactant, sau un agent spumos, care este adaugat in produse precum sapunul, samponul sau pasta de dinti. Acesta a fost identificat ca fiind un un iritant al pielii, mai ales pentru persoanele care au pielea sensibila sau care sufera de eczeme.

Uleiurile eterice sunt substante uleioase, volatile, cu miros puternic, care se extrag din plante. Multe dintre acestea sunt adaugate in produsele de ingrijire a pielii pentru a avea un miros placut. Cel mai des intalnite sunt uleiurile din levantica, menta, cuisoare, ylang-ylang si lamaie. Unele uleiuri eterice pot fi insa iritante pentru piele, provocand reactii alergice si fotosensibilitate.

Sursa: news.com.au

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro