Sari direct la conținut

Cum se poate finanta un start-up pe reciclarea cauciucurilor uzate

HotNews.ro, EurActiv.ro

Intrebare:

As vrea sa incep o afacere cu ajutorul fondurilor europene. Eu m-am gandit la reciclarea de cauciucuri uzate deoarece am aflat ca acestea sunt transformate in granule (sau ceva de genul acesta) si sunt folosite ca materie prima la constructia de drumuri. Oare as putea sa pun in practica acest proiect? Ce conditii ar trebui sa indeplinesc? Ce trebuie sa fac?

Raspunsul lui Catalin Balasescu

Pentru o afacere precum cea descrisa de dvs. aveti posibilitatea sa obtineti finantare atat din fonduri europene (structurale) cat si din fondul de mediu.

Pentru detalii legate de finantari acordate din Fondul de mediu vizitati site-ul www.afm.ro – la aceasta adresa veti gasi Manualul de operare pentru fondul de mediu care va ofera informatii suplimentare relevante pentru proiectul dvs.

In ceea ce priveste obtinerea de finantari din fondurile structurale proiectul dvs. s-ar putea incadra la:

– Axa prioritara 1: Un sistem inovativ de productie din cadrul Programului Operational Sectorial (POS) Cresterea Competitivitatii Economice – vedeti site-ul www.minind.ro

– Consolidarea mediului de afaceri regional si local, componenta Sprijinirea initiativelor antreprenoriale: start-up-uri si microintreprinderi, inclusiv servicii de sprijinire a afacerilor din cadrul Programului Operational Regional

Fondurile structurale destinate mediului (POS Mediu) vor finanta doar proiecte de mediu cu impact major, realizate in primul rand de autoritati locale, deci aici, cel mai probabil, proiectul dvs. nu se incadreaza.

Daca doriti sa faceti un astfel de proiect va recomand sa incepeti sa cautati locatia potrivita intrucat functionarea unei astfel de societati ridica unele probleme in ceea ce priveste autorizarea. De asemenea, incepeti sa realizati un plan de afaceri pentru a putea evalua:

– investitia necesara pentru a demara afacerea, intrucat de aici rezulta bugetul proiectului, iar pentru un astfel de proiect dumneavoastra va trebui sa aduceti o cofinantare de, probabil, 50% (fara a lua in considerare TVA-ul si alte eventuale taxe)

– veniturile si cheltuielile lunare pe care le va avea societatea pentru a putea evalua daca profitul rezultat din afacere este cu adevarat interesant pentru dvs.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro