Sari direct la conținut

ACTUALIZAT: Primaria Sectorului 4 va construi Muzeul Unirii pe un teren viran de langa Parcul Lumea Copiilor ; costul investiei – 18 milioane de lei

HotNews.ro
Muzeu Parcul Lumea Copiilor, Foto: Hotnews
Muzeu Parcul Lumea Copiilor, Foto: Hotnews

(Actualizat 16.43) Primaria Sectorului 4, condusa de Daniel Baluta, va construi un muzeu interactiv, in aer liber, dedicat Centenarului Marii Uniri pe un teren viran de langa Parcul Copiilor. Stirea initiala arata ca muzeul va fi construit in parc, asa cum era scris in comunicatul oficial al Primariei, dar reprezentantii institutiei au rectificat eroarea initiala si au aratat ca locul pe care va fi realizata investitia este un teren de langa parc. Pentru amenajarea muzeului, care va fi inaugurat pe 1 decembrie 2018, Primaria Sectorului 4 va cheltui 18 milioane lei plus TVA.

Lucrarile vor incepe in luna martie a anului viitor si vor fi finalizate pana la 1 decembrie 2018, spun reprezentantii institutiei.

„Intr-o reproducere cat mai fidela a spatiului carpato-danubiano-pontic, in partea de sud a parcului va fi reprezentata Dunarea, in sud-est si est, Marea Neagra si Delta, iar in „inima” tarii, Carpatii. Formele de relief precum si principalele repere naturale – Sfinxul, Babele, lacuri si pesteri renumite – vor putea fi admirate indeaproape de cei care vor dori sa descopere frumusetea Romaniei. Totodata, parcul va fi o adevarata gradina botanica, ce va reprezenta vegetatia autohtona, tipica zonelor climatice din tara noastra, conceputa sa ofere un decor exceptional de-a lungul intregului an. Aproximativ 100 de machete (realizate la scara 1:25 sau 1:30) prezinta o selectie relevanta de monumente si simboluri ale Romaniei, ca de exemplu: vechea capitala a Daciei – Sarmizegetusa Regia, chipul lui Decebal sapat in stanca, Catedrala Reintregirii Neamului de la Alba Iulia, manastirile din Bucovina (Putna si Voronet), manastirea Agapia, Ipotestiul lui Eminescu, o poarta maramureseana, cimitirul de la Sapanta, castelele Peles si Bran, Biserica Neagra, Mausoleul de la Marasesti, operele lui Brancusi, Arcul de Triumf, Ateneul Roman etc”, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Sector 4.

Romania Parc 2018 va oferi o varietate de atractii pentru copii: vapoare, trenulete, masinute, care vor fi puse in miscare cu ajutorul unor panouri de control, respectiv jocuri interactive de puzzle, prezentarea mestesugurilor traditionale din fiecare zona in parte, cu posibilitatea de a le experimenta in cadrul unor ateliere specifice (cioplitul pietrei, sculptura lemnului etc.). De asemenea, vor fi organizate concursuri de cunostinte generale despre tara noastra si spectacolele in aer liber, pentru care se va construi o scena pentru un public de cca. 300 de persoane.

Romania Parc 2018 va fi inaugurat pe 1 decembrie 2018, la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, inceputul Romaniei moderne.

Alta investitie controversata a primarului Baluta este parcarea de 750 de locuri pe terenul dintre Sala Polivalenta si Palatul National al Copiilor, teren care figureaza ca spatiu verde. Acesta a fost transferat in 2016 de la Primaria Capitalei la cea de sector pentru amenajarea unui parc.

Locul unde va fi construit Muzeul Unirii, pe un teren viran de langa Parc:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro