Alegeri locale 2020. Robert Negoiță, la HotNews LIVE: Promit dezvăluiri foarte interesante săptămâna viitoare / E un minus că nu au un Aqua Park în Central Park
Robert Negoiță susține că sectorul 3 nu avea atâtea parcuri azi dacă autoritatea locală nu ar fi mers în instanță să recupereze terenurile. Acuzat că a construit în Parcul Pantelimon un Aqua Park, el se apără spunând că doar aproape 1% din teren e ocupat de clădire, toboganele fiind între copaci. „E un minus că nu au un Aqua Park în Central Park( din New York-n.r.)”, și-a apărat el lucrarea. Invitat la HotNews LIVE, Negoiță a susținut că sunt necesare companiile municipale. Totodată, el s-a plâns că a fost suspendat din funcție exact în perioada în care au început școlile, acuzând că biroul i-a fost sigilat, deși acolo are obiecte personale și medicamente.
Negoiță a promis „dezvăluiri foarte interesante” săptămâna viitoare”, fără a da însă detalii concrete.
Interviul a fost transmis pe conturile de Facebook și YouTube ale Hotnews.ro și a fost realizat de jurnalista Catiușa Ivanov.
Cele mai importante declarații: .
- Promit dezvăluiri săptămâna viitoare, dezvăluiri foarte interesante ce se întâmplă prin zonă. Ne dorim un stat de drept, nu mafiot.
- În sectorul 3 a fost inima mafiilor retrocedărilor ilegale. De când sunt primar nu s-au mai făcut nenorociri.
- Cei care au făcut aceste nenorociri ar trebui să plătească. Să ne uităm cine a semnat și pe ce bază. primele semnături au fost ale lui Traian Băsescu &Co.
- Despre infectarea cu coronavirus: Înainte de orice, nu trebuie să ne panicăm. Cât am fost în izolare, am folosit timpul pentru a studia. Trebuie să ne ferim. Eu sunt imun cel putin o perioadă. Am prieteni, cunoscuți, rude care au trecut prin chestiunea asta. Am auzit de cineva care avea cancer la plămâni care a contactat virusul și a decedat.
- Am avut două episoade scurte, când am avut febră, cefalee și frisoane m-am prezentat la spital.
- E o experiență ciudată. Și panica e mare. Privind în spate, nu a fost o chestiune insuportabilă. Sora mea e infestată acum, îmi zice că e foarte bine. I-am recomandat să nu-și facă radiografie la plămâni, de ce să se iradieze?
- Despre acuzațiile cetățenilor și opoziției: Trebuie să atace ceva. Adevărul este că noi am încercat un sistem pe care îl promovăm în continuare, avem alei, parcări și spațiu verde în același timp. Dacă am intrat pe pământ să facem parcari, bilanțul e plus de spațiu verde. Avem pepinieră proprie. Unii speculează în ticăloșenie că noi parcăm copaci, că nu știu de unde îi luăm.
- E adevărat că nu creștem toate tipurile de copaci, mesteacăn și tei cumpărăm din pepinierele de stat.
- Principala problemă în București e cu pulberea de praf care vine din zonele unde nu este plantat nimic.
- Avem undeva peste 20.000 de locuri de parcare în ultimul an.
- Primăria e cea mai transparentă instituție publică din România. Primarul nu poate verifica tot. Sunt singurul primar care a trecut o hotărâre care să oblige publicarea contractelor și facturilor, altfel se consideră plată nelegală. Nu e nicio primărie din România care să aibă această reglementare.
- Dacă Guvernul, primăriile, CJ-urile cheltuie banii netransparent, asta e Africa, Honolulu.
- După emisiune pun mâna pe telefon si o să verific situația de la ADP.
- Despre borduri: era nevoie să fie schimbate. Avem poze cum arătau. Vitan, erau bordurile care se dezaxaseră. Mi-era atât de jenă. Arăta groaznic Calea Vitan. Am pus rulou de gazon frumos pe linia de tramvai. Arată Occident.
- Soluția pe care am ales-o, că am fugit de boruri, să facem o diafragmă, să o vopsim, să fugim de acest gri. Nu sunt perfect.
Avem nevoie și de beton, și de pavele, și de asfalt. Nu trebuie să fugim de chestiunile astea. - Vin oameni din afara României, nu puțini. Dl Tănăsescu mi-a spus un lucru pe care îl știu și eu. sunt zone în sectorul 3 care arată mai bine decât afară.
- Bd Unirii este la noi în administrare. E o hotărâre care ne permite să facem lucrări.
- Important e să facem lucruri pentru cetățeni. Oamenii sunt interesați că pe Bd. Unirii arată ca orice zonă din capitale europene.
- De la bun început mi-am asumat chestiunea: să greșesc făcând decât că n-am făcut.
- Cred că poporul ăsta s-a săturat de indivizi care zic că nu se poate face nimic.
- Despre costurile de salubrizare și acuzații contracandidatului de la PNL: Nu știe ce vorbește. salubritatatea, net, ne costă 50 de milioane de lei. Ceilați vin, ne finanțează până la 15 milioane ce luăm pe reciclabil, de la agenții economici mai luăm 15 milioane. Am făcut investiții: avem cea mai mare și performantă stație de sortare din România. A costat 10 milioane de euro cu hală, cu teren, cu tot. E perfect funcțională. E capabilă să mai preia deseurile de la alt sector.
- Ce are împotrivă că am făcut investiții pe salubritate? Am auzit de sume de 400 de milioane, e aberant, e jumătate din buget, oamenii chiar nu înțeleg nimic.
- Am investit în flota noastră. E totul nou. Dacă discutăm de gunoiere, perii sunt noi. Poate am cumpărat platfome de la second hand.
- Câți angajați are direcția de salubrizare: Aproape 1.000 de oameni. Noi am făcut organigramă mai mare, pentru că rulajul de personal… nu e o zonă de Academia română, vin o zi, două, cinci și după nu mai vin, nu te anunță. Avem nevoie de posturi suplimentare pentru a avea o marjă de lucru.
- Despre companiile municipale: Aceste companii trebuie să existe. Mâine face vizită cu presa pe bd. Decebal. O lucrare de suflet a mea. De un an de zile , la 7 dimineata, eu sunt acolo. 100 de ani după ce eu nu voi mai fi eu pe planeta asta, această parcare va exista. E făcută de societatea noastră.
- Primăria sector 3 are investite în active și utilaje peste 100 de milioane de euro.
- Despre Aqua Parcul din Parcul Pantelimon: E cel mai nimerit să fie în parc. (…) E un minus că nu au un Aqua Park în Central Park (din New York-n.r.)
- Cât înseamnă 3.000 de metri din 400.000? Noi afectăm mai puțin de 1%. Vorbim de clădire.
- Azi Parcul Pantelimon e în continuare parc pentru că noi l-am smuls din gherele mafiei imobiliare.
- Despre blocurile reabilitate: în 8 ani, în toată România nu s-au reabilitat atâtea blocuri câte am reabilitat noi. Au mai rămas câteva sute.
- Per total, proiecte pe bani europeni am făcut cu aproape jumătate de miliard de euro.
- Suntem foarte limitați pe parte de eligibilitate.
- Despre creșe: Față de ce am găsit eu pe partea de creșă suntem de trei ori. Până în octombrie vom onora toate solicitările din sectorul 3.
- Pregătiri cu școlile: De felul meu mă implic total. Le-am solicitat să-mi facă o mostră de băncuțe cu plexiglas. Sunt nefuncționale. Să ne imaginăm că după plexiglas e tabla, al patrulea rând din spate ce vede?. Nu mai vede nimic. Acel material se zgârâie, se mătuiește
- Eu sunt suspendat. Biroul meu e sigilat de niște ticăloși, acolo unde am lucruri personale și medicamente.
- Am dificultăți din perspectiva faptului că nu mă pot implica că nu mai sunt primar în funcție. Unii directori sunt supărați că nu le-am mai dat bani să-i cheltuiască cum vor ei.
…
.