Sari direct la conținut

Anchetă a unei comisii din Senatul SUA privind activităţile în Ucraina ale fiului lui Biden

HotNews.ro
Joe Biden, Foto: Media Defense Gov
Joe Biden, Foto: Media Defense Gov

O comisie din Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, a emis citaţii pentru obţinerea de documente într-o anchetă care vizează activităţile desfăşurate în Ucraina de Hunter Biden, fiul lui Joseph Biden, potenţialul adversar al preşedintelui Donald Trump în scrutinul prezidenţial, potrivit Mediafax care citează Washington Post.

Comisia pentru Securitate Naţională şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA a aprobat citaţiile care îl vizează pe Hunter Biden şi firma ucraineană Burisma, în ceea ce reprezintă, în contextul viitorului scrutin prezidenţial, o tentativă de evaluare a activităţii lui Joseph Biden de vicepreşedinte al Statelor Unite, relatează cotidianul The Washington Post.

Senatorul republican Ron Johnson, preşedintele Comisiei senatoriale pentru Securitate Naţională şi Afaceri Guvernamentale, anunţase recent că vrea documente referitoare la activităţile lui Hunter Biden în cadrul conducerii companiei energetice ucrainene Burisma.

Senatorii democraţi acuză că investigaţia parlamentară este o manevră electorală pentru afectarea imaginii lui Joseph Biden, care probabil va fi adversarul lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Senatorul democrat Gary Peters, membru al Comisiei, a declarat că iniţiativa deschide „o direcţie periculoasă” în contextul crizei coronavirusului. „În acest moment, în care americanii trebuie să fie uniţi, această investigaţie extrem de partizană din punct de vedere politic ne divizează”, a argumentat politicianul democrat.

Citaţia privind oferirea de documente vizează şi Blue Star Strategies, o firmă de lobby care a lucrat în numele Burisma şi l-a avut ca angajat pe Andrii Telizhenko, un cetăţean ucrainean care are legături cu grupul energetic Burisma.

Hunter Biden a făcut parte din conducerea companiei Burisma din 2014. Poziţia sa a generat preocupări privind conflict de interese, dat fiind că tatăl său, Joseph Biden, era vicepreşedinte al SUA. Departamentul de Stat a stabilit în 2014 că nu exista un conflict de interese, argumentând că Hunter Biden era „persoană privată”.

Presiunile preşedintelui Donald Trump asupra Ucrainei în sensul investigării activităţilor lui Hunter Biden şi Joseph Biden au făcut obiectul unei anchete a Camerei Reprezentanţilor din SUA, majoritar democrată. Donald Trump a fost vizat de procedura destituirii, dar a fost achitat.

Acum, echipa de campanie a lui Donald Trump vrea să transforme în temă electorală activitatea lui Hunter Biden în Ucraina, prin stabilirea unei legături cu mandatul de vicepreşedinte al lui Joseph Biden, comentează site-ul de ştiri Axios.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro