Aproape 900 de viitoare centre de vaccinare pentru COVID-19, identificate de Ministerul Sănătății
302 viitoare centre de vaccinare pentru demararea imunizării personalului medical au fost identificate în unități sanitare și alte 597 de centre în alte spații, în afara unităților sanitare, pentru etapele II și III ale campaniei de vaccinare, anunță Ministerul Sănătății.
„Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19. În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, circa 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național”,
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a participat, marți, la o videoconferință pe care conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a susținut-o cu reprezentanții direcțiilor de sănătate pentru verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare.
„Astăzi începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetele județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul”, a declarat Nelu Tătaru.
Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19. În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, cca 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național.
Direcțiile de sănătate publică au termen ca, până mâine, 9 decembrie 2020, să transmită informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, dar și privind resursa umană care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea premierului.