Sari direct la conținut

Arseni Iateniuk, premierul pro-occidental al Ucrainei, a demisionat din functie

HotNews.ro

Arseni Iateniuk si-a anuntat duminica, intr-o declaratie televizata, demisia din functia de premier al Ucrainei. „Am luat decizia sa demisionez. Marti, 12 aprilie, voi prezenta demisia mea in fata Parlamentului. Decizia mea se bazeaza pe mai multe motive: criza politica din guvern a fost declansata artificial, dorinta de a schimba o persoana i-a orbit pe politicieni si le-a paralizat vointa de a face schimbari reale in tara”, a afirmat Arseni Iateniuk, citat de Reuters.

Coalitia prooccidentala condusa de Arseni Iateniuk si-a pierdut majoritatea in Parlament in urma cu o luna si jumatate.

In ultima perioada au avut loc proteste impotriva Guvernului Iateniuk, caruia i s-a cerut demisia, in Piata Independentei din Kiev, cunoscuta sub numele de Maidan.

Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a cerut demisia premierului Arseni Iatseniuk si pe cea a procurorului general al Ucrainei acum aproape doua luni, in contextul in care cei doi erau dur criticati pentru intarzierea aplicarii de reforme.

Arseni Iatseniuk, aflat in functie de doi ani, dupa protestele de pe Maidan, a fost aspru criticat in ultimele luni pentru lipsa reformelor promise si a fost acuzat ca apara interesele oligarhilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro