Sari direct la conținut

Batjocura de 27 de miliarde de lei

Evenimentul Zilei

Administratorii, multumiti totusi ca aceasta constructie exista, se gindesc, la aceasta ora, cum vor putea sa acopere costurile de intretinere a cladirii.

Principalele probleme cu care se confrunta cei ce urmeaza sa administreze sala de sport sint legate atit de functionalitate, cit si de constructia in sine. “Sala este, in prezent, inutilizabila. Nu avem panourile de baschet si nu exista grilaje de protectie la geamuri, asa incit la orice joc cu mingea s-ar putea sparge.

In plus, pardoseala, care in proiect era una moderna, din material plastic, este de fapt o dusumea ordinara, uscata in graba, intre scinduri aparind rosturi. Nu au mai ajuns banii pentru suprafata prevazuta in proiect”, au declarat mai multe cadre didactice ale colegiului. Demisolul salii prezinta insa, potrivit administratorilor constructiei, cele mai mari probleme.

Acolo sint adevarate balti de apa de la ultimele ploi, apa intrind in cladire pe scarile de acces si pe sub usi. Igrasia si umezeala fac inutile spatii imense, in care nu se poate depozita nimic textil sau din orice alt material sensibil la umezeala. Vestiarele sint moderne, insa unul din ele nu este placat cu faianta, iar tevile de gaze sau incalzire au ramas “la vedere”.

In afara de vestiare, la subsol ramine o suprafata de circa 550 de metri patrati care este si ea inutilizabila. “Daca pe jos ar fi fost alta suprafata decit sapa de beton a constructiei, subsolul ar putea fi amenajat si transformat intr-o sala multifunctionala, compartimentata, pentru practicarea diferitelor sporturi”, spun profesorii de la catedra de educatie fizica a institutiei.

Surse din conducerea colegiului sustin insa ca cea mai dificila misiune va fi intretinerea salii, dat fiind faptul ca lucrul acesta trebuie facut prin autofinantare. “Sala ar urma sa se intretina independent de fondurile liceului, prin inchiriere catre diferite cluburi sau organizatii sportive interesate, atunci cind ea nu este ocupata de elevii nostri.

Acest lucru nu este insa posibil intrucit sala nu este terminata”, au declarat sursele citate. “Exista un cerc vicios. Sala nu poate fi inchiriata pentru activitati sportive intrucit nu este inca pregatita si dotata. Intretinerea ei din fondurile scolii ar fi insa o misiune extrem de grea, daca nu chiar imposibila”, au apreciat aceleasi surse.

Pentru refacerea cladirii mai trebuie cheltuiti 1,6 miliarde lei

Potrivit unei estimari realizate de conducerea scolii, ar mai fi nevoie de circa un miliard de lei pentru inlocuirea suprafetei de joc si de aproape sase sute de milioane pentru dotarea si echiparea corespunzatoare a constructiei.

Sursele citate pun aceasta “treaba de mintuiala” pe seama campaniei electorale, sala fiind inaugurata, cu mare pompa, in 30 mai, in ultima saptamina a campaniei pentru alegerile locale, in prezenta premierului Adrian Nastase.

La festivitatea de inaugurare a cladirii, directoarea liceului a fost “certata” de reprezentantii locali ai partidului de guvernamint pentru ca la ceremonie nu au fost adunati o mie de elevi, relateaza un profesor. In plus, pentru inaugurare, s-a lucrat pina in noaptea de 29 spre 30 mai la o fintina arteziana “frumoasa, dar inutila, care a functionat doar trei zile”.

Concluzia oficialilor liceului este una singura: “Avem o hala Metro in acest moment. Singura utilitate ar fi organizarea de nunti si botezuri in ea. Lasind gluma la o parte, sintem multumiti ca exista, insa am prefera sa fi fost facuta bine, pentru ca acum sa fie functionala”.

Sala de sport a Colegiului National “Nicolae Grigorescu” din Cimpina este, potrivit indicatiilor de la intrare, cea de-a 94-a sala terminata in cadrul programului guvernamental.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro