Sari direct la conținut

București: SRI nu mai construiește spital în Parcul Grozăvești/ Spațiul verde va fi amenajat

HotNews.ro
Bucata retrocedată în Parcul Grozăvești 2, Foto: Hotnews
Bucata retrocedată în Parcul Grozăvești 2, Foto: Hotnews

O bucată de circa 1,1 ha din Parcul Grozăvești, dată în 2016 în administrarea Serviciului Român de Informații pentru construirea unui spital, ar putea reveni în administrarea Primăriei Sectorului 6, iar instituția va amenaja spațiul verde și-l va reda comunității, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

”În urma demersurilor pe care le-am făcut, o suprafață de 11.400 de metri pătrați din parcul Grozăvești poate reveni în administrarea Primăriei Sectorului 6, pentru a amenaja un parc, atât de necesar acestei zone aglomerate. Acest teren a fost dat în anul 2016 în administrarea Serviciului Român de Informații pentru a construi un spital. Avem astăzi răspunsul SRI cum că nu va mai construi un spital pe acest teren, deci este practic eliberat de sarcina care i-a fost inițial prevăzută”, a scris Ciucu pe pagina de Facebook.

Sectorul 6, printr-o hotărâre a Consiliul Local, a cerut deja Primăriei Municipiului București să facă demersurile pentru a reintra în posesia acestui teren pe care să-l dea în administrarea Primăriei Sectorului 6 pentru a amenaja un parc pentru locuitorii cartierului Grozăvești.

”O altă veste bună este că acest proiect se va afla pe ordinea de zi a Consiliului General de luna aceasta și că va fi votat. Odată ce și acest pas va fi făcut, PMB va demara procesul de reluare în posesie, care, printre altele, va avea nevoie și de acceptul Guvernului, printr-o Hotărâre de Guvern. Voi face toate demersurile politice necesare pe lângă Guvern pentru a sprijini PMB în acest proces”, a explicat Ciucu.

Primăria Sectorului 6 mai are în administrare o suprafață de peste un ha din parc, iar cu bucata recuperată de la SRI se va avea un parc de circa 2,5 ha.

Încă nicio soluție pentru bucata retrocedată

O bucată de parc de circa 3,5 ha a fost retrocedată, iar la finalul lunii martie, 49 de copaci de acolo au fost puși la pâmânt. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, arborii au fost tăiați fără aviz, iar proprietarul a fost amendat cu 4.900 lei. La începutul lunii aprilie, pe teren nu mai era niciun arbore sau arbust.

Parcul a fost pus în posesie, iar proprietarii de pe bucata defrișată doresc să construiască acolo blocuri de până la 23 de etaje, potrivit unui certificat de urbanism cerut în aprilie 2020.

Cetățenii din zonă cer ca întreg parcul să fie redat comunității.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro