Sari direct la conținut

Business Report: 427 clienti din programul Prima Casa nu mai pot plati la timp ratele. Niciunul nu a fost executat silit: Agricultura viitorului este controlata de drone; Inteligenta ultimelor smartphone-uri lansate

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

427 clienti din programul Prima Casa nu mai pot plati la timp ratele. Niciunul nu a fost executat silit Daca intarzii cu plata ratelor la un credit bancar, institutia de credit te ameninta, te penalizeaza si apoi iti executa casa. Dupa expropiere, pentru diferenta de credit neacoperita de pretul de vanzare, ramai dator pe viata catre banca.Nu la fel stau lucrurile in cazul creditelor Prima Casa. Daca intarzii cu plata ratelor, banca executa garantia statului si de recuperarea creditului se ocupa ANAF. Fiscul insa, nu se grabeste sa execute silit casa, ci convine planuri de reesalonare a platilor cu respectivii clienti.Chiar daca bancile au executat garantia statului pentru 427 de clienti, nici un debitor din programul Prima Casa nu a fost dat afara din casa, anunta Economica.net.

Romania nucleara: Cum putem pierde avantajul strategic al lantului complet de uraniu. Posibilele solutii Romania are in acest moment un avantaj competitiv unic in Europa si anume faptul ca pe teritoriul tarii exista un ciclu nuclear complet: resursa (uraniul), uzinele de procesare a minereului (platforma Feldioara, judetul Brasov), fabrica de productie a combustibilului nuclear (FCN Pitesti) si Centrala nucleara de la Cernavoda – care asigura circa 20% din necesarul de energie al Romaniei. La finele anului 2015, Compania Nationala a Uraniului a iesit din joc: Nuclearelectrica a decis, in urma unei licitatii, sa cumpere uraniu canadian, cu mult mai ieftin decat a ajuns cel romanesc, integral pe Curs de Guvernare.

Agricultura viitorului este controlata de drone Agricultura viitorului este controlata de drone si pamantul e arat cu masini care controleaza compactarea solului. Eficienta acestor tehnologii aduc un plus de pana la 35% productivitatii recoltei, spun expertii. Compactarea solului din cauza utilajelor vechi poate aduce pierderi la hectar de pana la 35%, la culturile de grau, porumb sau soia. Asta in bani inseamna pierderi de pana la 343 de euro la hectarul cultivat. Informatiile au fost prezentate de George Stanson, business manager pentru Romania, Bulgaria, Croatia si Serbia pentru Case IH & Steyer Balkans, la conferinta „Agricultura competitiva” organizata de revista Capital. La o mie de hectare, pentru agricultorii mari, pierderile sunt de sute de mii de euro, scrie Capital.

Oare este chiar Banca Nationala a Romaniei cea care ma invita sa ne luam la misto? Mie nu mi-e clar cine ne tot da raspunsuri la solicitarile oficiale pe care le adresam Bancii Nationale a Romaniei, pentru ca este al doilea raspuns, intr-un interval de o luna, care are pretentia ca ne este transmis de acolo, dar nu este asumat de nici o persoana (macar cu prenume, daca nu si cu nume – Cornel, sau Mirela, sau Ionut, sau Raluca, sau din nou Raluca, ,sau… ma rog, sunt atat de multi, incat prenumele incep sa se repete, desi sunt fiinte omenesti relativ distincte). Dar, nici vorba ca raspunsul sa aiba vreun antet sau stampila, ca sa nu mai vorbim despre vreo semnatura olografa autorizata, pentru ca e un e-mail. Noi, semnam Astia, care nu stiu cine sunt, nu semneaza; ei scriu „Serviciul de Relatii Mass-media/Directia Comunicare”, scrie Bursa.ro.

Ce va face BCE in aceasta saptamana? Ne adancim in dobanzi negative sau inversam trendul? Cu o rata a inflatiei negativa, intreaga zona euro asteapta o minune de la Mario Draghi, presedintele Bancii Central Europene (BCE), in sedinta de politica monetara de saptamana aceasta. Cu toate acestea, se pare ca vom avea parte de un mix timid de politici monetare – probabil o diminuare a dobanzii la facilitatea de depozit si o majorare a volumului lunar de achizitii monetare ale BCE, fara miscari pe dobanda-cheie. Estimarile analistilor indicau o crestere a preturilor de 0,1% in februarie, in zona euro, scrie Economica.net.

Inteligenta ultimelor smartphone-uri lansate Toti marii jucatori de pe piata de telecomunicatii au fost prezenti saptamana trecuta la Barcelona pentru a prezenta cele mai noi terminale si tehnologii, iar concluzia este ca industria evolueaza, dar nu atat de repede pe cat si-ar dori consumatorii. Mobile World Congress (MWC), cel mai mare eveniment din industria de telecomunicatii, a atras si in acest an peste 2.000 de firme participante si aproape 4.000 de jurnalisti au alergat de la un stand la altul pentru a transmite cele mai noi informatii despre produsele lansate, integral pe Capital.

Lamborghini a adus la Geneva editia speciala Huracan Avio Denumit Lamborghini Huracan Avio integreaza finisaje interioare si exterioare speciale. De asemenea, apar o serie de detalii vopsite in alb sau gri care constrateaza cu nuanta caroseriei. Totodata, o dunga dubla disponibila in alb sau gri a fost trasata de-a lungul plafonului si continua pana in partea de jos a capotei. Pe portierele lui Huracan Avio a fost integrat logo-ul L63. Litera L reprezinta Lamborghini, iar ’63 este anul in care compania a fost infiintata. Totodata, logo-ul are si o emblema tricolora, similara simbolului care marcheaza nationalitatea aeronavelor, scrie Auto-Bild.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro