Sari direct la conținut

Business Report: Cele mai frecvente greseli in vestimentatia unui business-man; Cele mai scumpe vacante vandute in Romania; Cine profita de pe urma falimentelor; BMW X5 Security Plus rezista la gloantele de Kalasnikov; Cum sa salvezi site-uri intregi

HotNews.ro

Toti salariatii ArcelorMittal Galati vor fi trimisi in concediu fortat cate cinci zile, de marti. Administratia ArcelorMittal Galati a decis ca incepand de marti toti salariatii combinatului sa intre in concediu de odihna, cate cinci zile, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit liderilor sindicali, conducerea companiei a anuntat, totodata, ca masura trimiterii in somaj tehnic a tuturor angajatilor va incepe sa fie aplicata peste trei saptamani, scrie Capital.

Cele mai scumpe vacante vandute in Romania. Peste 500.000 de euro au costat in total cele mai scumpe zece vacante intermediate de agentiile de turism din Romania in ultimii doi ani, iar cel mai mare pret platit de o persoana a fost de 50.000 de euro. Sumele sunt insa mult mai mari in realitate, avand in vedere ca majoritatea solicitantilor de vacante de lux din Romania prefera sa isi organizeze singuri si cu maxima discretie sejururile, pentru care sunt dispusi sa cheltuie si un 1 milion de euro. Discretia este serviciul numarul 1 al unei agentii care vinde pachete de vacante de lux. De aceea niciuna dintre agentiile chestionate pentru acest top nu a putut divulga sub nicio forma identitatea celor care fac aceste investitii in petrecerea unui concediu, scrie Business Magazin.

Cele mai frecvente greseli in vestimentatia unui business-man. Costumul, camasa si cravata neasortate cromatic, confundarea camasii casual cu cea de business sau accesorizarea consumului cu bijuterii de aur sunt cateva din greselile vestimentare des intalnite, pe care oamenii de afaceri trebuie sa le evite pentru a avea o imagine cat mai buna, spun specialistii. Stilistul Alin Galatescu si reprezentantii Dinasty, un brand specializat in vestimentatia masculina, cu 3 magazine in Bucuresti, au punctat pentru DailyBusiness.ro cum se pot evita aceste greseli si care sunt cele cateva reguli esentiale de care un barbat trebuie sa tina cont pentru a avea o tinuta de business impecabila, scrie DailyBusiness.ro

Cine profita de pe urma falimentelor. Nimeni nu ar putea sa-si doreasca falimentul unei companii, dat fiind faptul ca acesta presupune lasarea pe drumuri a sute sau chiar mii de angajati. Cu toate acestea, sunt oameni care iau bani frumosi in urma unui faliment. Cine profita de pe urma falimentelor? In urma falimentului Lehman Brothers, cabinetele de avocatura angajate in gestionarea operatiunilor post-faliment, au primit onorarii in valoare de 200 de milioane de dolari, scrie Capital.

Cu cravata, pe doua roti. Sambata. Ora 08.00 a.m. Ghete negre, pantaloni si geaca de piele. 150 km/ora pe ruta Brasov-Sighisoara. Luni. Ora 01.00 p.m. Costum, camasa, cravata. 50 km/ora in Bucuresti, pe „ruta” birou-power lunch. Acelasi om, aceeasi atitudine. Doar motocicleta este diferita. Pentru unii sunt doar un simplu mod de transport intr-un oras al masinilor. Pentru altii sunt cea mai buna solutie de a scapa de stresul de la birou. Iar pentru oamenii de afaceri si managerii de top motocicletele par sa fie printre putinele surse sigure de adrenalina sau relaxare, scrie Ziarul Financiar.

Primul Ford craiovean, gata in luna septembrie. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, sustine ca prima masina produsa de Ford la Craiova ar putea iesi pe portile fabricii in luna septembrie. „Firma Ford ne spune ca ar dori ca pana la sfarsitul acestui an sa-si rezolve problemele cu constructia noii masini, cu componente realizate in alte locuri. Probabil ca nu mai e timp sa se aseze cineva langa uzina sau parcul industrial”, a declarat azi Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, scrie Capital.

Romania este acuzata ca a poluat raul Tisa cu metale grele. Romania a poluat unul dintre afluentii Dunarii, raul Tisa, cu metale grele, apele contaminate ajungand vineri in regiunea Carpatilor ucraineni, scrie Izvestia. Inspectoratul Ecologic de Stat a inregistrat o crestere de doua pana la patru ori a nivelului de concentrare a metalelor grele in Tisa, potrivit agentiei ucrainene ProUa. Intrucat apa din rau este consumata, practic, de toate localitatile regiunii ucrainene, a fost luata decizia de inchidere a vanelor de apa pentru orasele Tiacev si Hust. De asemenea, a fost interzis pescuitul, scrie Business Standard.

Cum asiguri managementul calitatii totale produselor tale. Calitatea nu este doar o norma care se rezuma la rigorile standard pe care le impune Organizatia Internationala de Standardizare (ISO), ci este un element vital pentru supravietuirea si dezvoltarea companiei tale. Managementul calitatii totale (TQM) este o strategie organizationala fundamentata pe ideea ca performanta in atingerea unei calitati superioare este realizata numai prin implicarea intregii organizatii in procese de imbunatatire permanenta, ceea ce poate asigura cresterea eficientei si eficacitatii produselor tale si implicit satisfacerea clientilor, scrie NewsChannel.ro

Pensiunile, preferatele turistilor de Paste. Aproximativ 48.500 de turisti romani si straini isi vor petrece Sfintele Sarbatori in tara noastra, potrivit estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Numai pentru serviciile turistice ei vor scoate din buzunar peste 25 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro), estimeaza reprezentantii FPTR, scrie EVZ.

Romanii incep sa lase cardurile acasa. Cumparaturile cu cardul de credit au picat cu 40% in trei luni. Valoarea cumparaturilor facute de romani cu cardul in tara noastra a scazut cu aproape 40% in martie fata de sfarsitul anului trecut, respectiv de la 896 de milioane de lei la 547 milioane de lei, conform datelor BNR. Cumpatarea la cumparaturi este vizibila nu numai cand vine vorba despre luat produse cu bani imprumutati, deci cu cardul de credit, ci si in cazul cardurilor de salarii. In a treia luna a acestui an valoarea tranzactiilor de plata facute cu cardurile de debit, folosite majoritar pentru a primi salariile, a scazut cu circa 30% fata de decembrie 2008, de la 2,9 miliarde de lei la putin peste doua miliarde de lei, scrie Gandul.

Fromage de Cluj. Un profesor din sistemul universitar a creat singura fabrica de prelucrare a laptelui de capra din Cluj. La prepararea branzeturilor se folosesc retete din Franta, imbogatite cu idei romanesti. Doctorul Ovidiu Spanu, cadru didactic la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, a infiintat o fabrica ce produce o delicatesa culinara: branza de capra. „Fromage de chèvre” – sau, pe romaneste, branza de capra – este unul dintre cele mai rare sortimente de branzeturi. Acest fel de mancare este renumit in Franta si apreciat in alte regiuni din jurul Mediteranei, scrie Romania Libera.

Seat Exeo tunat de JE Design – de la „limuzina de clasa mijlocie” la „sportiva cu patru usi. Tunerul german JE Design a prezentat o versiune preparata a modelului. Modificarile includ un kit pentru caroserie, care transforma „limuzina de clasa mijlocie” intr-o „sportiva cu patru usi”, se arata intr-un comunicat de presa publicat de casa de tuning. JE Design a echipat vehiculul cu un nou spoiler frontal, o grila sport a radiatorului, pentru un look mai agresiv, precum si noi praguri laterale, scrie StiriAuto.ro

BMW X5 Security Plus rezista la gloantele de Kalasnikov. BMW a prezentat versiunea blindata a modelului X5, denumita Security Plus. Realizat in conformitate cu cerintele Clasei C de securitate, acesta este primul model blindat produs in serie mare, care rezista atacurilor cu arme de categoria celebrului Kalasnikov AK-47. Spre deosebire de versiunea de X5 cunoscuta de toata lumea, Security Plus dispune de geamuri blindate, placi din otel si protectii speciale in zonele critice. In plus, masina este dotata cu un sistem de intercomunicare intre pasageri si cei din exterior si un sistem de blocare a geamurilor si usilor, in caz de agresiune. Dispune de camere video fata-spate si sisteme de avertizare optica si acustica, scrie 24auto.ro

Cum sa salvezi site-uri intregi. Ca orice paranoic care se respecta, dupa ce mi-am tras doua yale la usa si mi-am instalat un detector de microfoane, panicat fiind de faptul ca www-ul ar putea sa crape intr-o zi, am hotarat sa fac o copie numai a mea a unei bucati de internet. Ei bine, versiunea softcore e alta: multe dintre siturile pe care gaseam informatii foarte utile – chestii valabile timp indelungat, resurse de cunoastere la care apelezi cand ai nevoie – au sucombat integral ori partial in cei 10 ani de cand am coborat din copac in fata monitorului, scrie go4it.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro