Sari direct la conținut

Business report: După exitul Gazeta Sporturilor, familia Voiculescu ia în calcul vânzarea Antenei 1 dacă primește o ofertă ”serioasă” din partea unui trust străin; Războiul valutelor. Şi-a devalorizat China, intenţionat, moneda naţională?

HotNews.ro
business, Foto: Hotnews
business, Foto: Hotnews

După exitul Gazeta Sporturilor, familia Voiculescu ia în calcul vânzarea Antenei 1 dacă primește o ofertă ”serioasă” din partea unui trust străin. Tranzacția prin care a cedat Gazeta Sporturilor către Ringier este prima vânzare majoră realizată de familia Voiculescu în mass-media. Surse din trustul Intact au declarat pentru G4Media.ro că Dan Voiculescu și fiicele sale iau în calcul și o posibilă vânzare a Antenei 1 dacă va exista o ofertă ”serioasă” din punct de vedere financiar din partea unui trust străin de media. În acest moment are loc o analiză internă a activelor Antena Group (toate televiziunile din trust – Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, cu excepția Antenei 3), potrivit surselor citate, cu scopul ca acționarii să aibă o evaluare realistă a valorii de piață.

Creditarea bancară se pregătește de condiții mai drastice pentru români. Impunerea unei limite la gradul de îndatorare pe care îl poate înregistra un client atunci când contractează un credit bancar, fie de nevoi personale sau ipotecar, este una dintre modalităţile prin care Banca Naţională a României (BNR) poate stopa creşterea nesustenabilă a creditării. Pentru BNR, dar şi pentru întregul sistem bancar, este importantă reducerea riscului de neperformanţă, care poate duce la apariţia unor pierderi semnificative în sectorul bancar, aşa cum am văzut în urmă cu zece ani, scrie Capital.ro.

10, antreprenorule, hai să-ți amintești: și să descoperi că ți se pregătește ceva. Azi vom aborda, pe bază de exemple, riscurile uriașe pe care noua legislație le prezintă pentru antreprenorul român (atenție: în special cel român!), în relația sa cu statul care de cele mai multe ori s-a dovedit abuziv și de rea credință față de contribuabil în momentele dificile: 1-, Vi s-a întâmplat vreodată ca inspectorul care vine în control să vă răstoarne toată contabilitatea pentru că interpretează legile într-un mod în care nici dvs. și nici contabilii dvs. nu v-ați fi gândit vreodată? Iar interpretarea să vină prin vreun ordin de ministru sau prin așa numitele OP ANAF? Eu cunosc zeci de asemenea cazuri: iar dacă până acum antreprenorul se putea îndrepta, în ultimă instanță, asupra funcționarului care comitea abuzul, după noua lege NU o va mai putea face, scrie cursdeguvernare.ro.

O companie americană și Petrom au descoperit în județul Buzău cel mai mare zăcământ de gaze onshore din ultimele trei decenii. Compania americană Hunt Oil și Petrom au descoperit la Padina (județul Buzău) un zăcământ de gaze de peste 40 miliarde metri cubi, cea mai mare rezervă onshore (pe țărm) din ultimele decenii. Descoperirea a fost anunțată de Dorinel Ursărescu, consilierul șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), într-o întâlnire cu reprezentanți ai industriei organizată de un think-tank românesc, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Războiul valutelor. Şi-a devalorizat China, intenţionat, moneda naţională? China pune presiune pe Uniunea Europeană pentru a-i convinge pe lideri să ia o poziţie dură împotriva războiului comercial dorit de Donald Trump. Chinezii vor chiar o poziţie oficială pe acest subiect, care să fie parafată sub forma unui document în cadrul summitului de la Beijing, de luna aceasta. Tot în document, China ar vrea garanţii pentru o alianţă economică între Beijing şi Bruxelles, promiţând totodată că va arată o şi mai mare deschidere faţă de europeni, scrie Digi24.ro.

Va schimba Uniunea Europeană modul în care folosim Internetul? Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European și-a anunțat decizia de a începe negocierile cu statele membre referitoare la directiva privind drepturile de autor. Votul pentru a confirma sau a respinge decizia comisiei va avea loc joi. Directiva pentru drepturile de autor schimbă radical şi negativ modul în care folosim Internetul se tem analişti. Cel mai periculos articol este 13, scrie Capital.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro