Sari direct la conținut

Business Report: Eurostat: Principalul partener economic al Romaniei in Europa este Germania; Planul UE de armonizare fiscala poate avea efecte negative asupra Romaniei. Bucurestiul – total nepregatit; Venitul mediu pe gospodarie a depasit 3500 de lei – creste alarmant decalajul dintre urban si rural

HotNews.ro

Eurostat: Principalul partener economic al Romaniei in Europa este Germania Exporturile spre Germania au reprezentat 23% din livrarile intracomunitare ale Romaniei, precizeaza raportul Eurostat. Principalele cinci tari in ceea ce priveste importurile au fost Germania, Italia, Ungaria, Polnia si Franta, iar la exporturi Romania a trimis bunuri in principal catre Germania, Italia, Franta, Ungaria si Marea Britanie. Potrivit datelor furnizate de Biroul de statistica al Comisiei Europene (Eurostat), Romania a importat in 2017 din Germania bunuri in valoare de peste 15 miliarde de euro, apoi din Italia 7,6 miliarde de euro, din Ungaria 5,6 miliarde de euro, din Polonia 4,1 miliarde de euro, din Franta peste 4 miliarde de euro, iar din alte tari Romania a importat in total bunuri in valoare de 39,1 miliarde de euro, relateaza Romania Libera.

Planul UE de armonizare fiscala poate avea efecte negative asupra Romaniei. Bucurestiul – total nepregatitAutoritatile europene intreprind demersuri tot mai decisive de armonizare fiscala a celor 27 de sisteme ramase in UE, dar noile masuri pot avea efecte negative asupra economiei si societatii romanesti, care ar putea fi prinse nepregatite. Mai ales propunerea de directiva privind baza comuna consolidata de impozitare a profiturilor (CCCTB – recent aprobata de Parlamentul European) ar putea avea un impact negativ, din perpectiva algoritmului de calcul, potrivit expertilor consultati de cursdeguvernare.ro.

Venitul mediu pe gospodarie a depasit 3500 de lei – creste alarmant decalajul dintre urban si rural. Reasezarile din consum Datele publicate de INS pentru trimestrul IV 2017 arata ca veniturile unei gospodarii au fost de 3.085 lei , cu 15,7% mai mari fata de aceaasi perioada a anului precedent. Suma care a revenit pe persoana a fost de 1.362 lei, cu 14,8% in plus. Astfel, cumulat pe ultimii doi ani, majorarea veniturilor a fost de circa un sfert (24,7% pe gospodarie si 26,2% pe persoana), mai mult decat dubla in raport cu cresterea economica ( 12% cumulat pe 2016 si 2017), scrie Curs de Guvernare.

Deutsche Bank – sfarsitul unui superstar Nici nu s-au implinit bine trei ani: era prima duminica din iunie, Germania tocmai gazduia summitul G7 in orasul bavarez Elmau. Toata atentia presei era indreptata asupra acestui eveniment cand la Frankfurt a fost detonata bomba: seful Deutsche Bank de atunci, Anshu Jain, un britanic istet de origine indiana, a fost nevoit sa plece. In locul lui a venit un alt britanic, John Cryan. Taman opusul lui Jain, Cryan era un lucrator foarte persistent, ceea ce i-a adus printre subordonati porecla de „Mr. Grumpy” (Ursuzul). Cryan a fost adus de Paul Achleitner, seful consiliului de supraveghere al Deutsche Bank. Cei doi se cunosteau si se respectau, precizeaza Deutsche Welle.

Afacerea care ar putea deveni „cel mai mare dusman al caselor de pariuri”, pusa pe picioare de doi tineri romani Doi tineri romani au dezvoltat un concept nou despre care ei sustin ca poate deveni – cel mai mare dusman al caselor de pariuri”. Gepenco.com este o retea sociala destinata comunitatii pariorilor, un nou instrument pentru cei care vor sa faca bani din sport cu mai putine riscuri, spun antreprenorii, eliminand posibilitatea inselatoriilor online. Ce are diferit fata de alte retele de socializare? In primul rand, este cu destinatie precisa, asta insemnand ca in cadrul ei sunt integrate unelte specifice domeniului de pariuri sportive, sustin acestia, care spun si ca unul dintre principalele avantaje ale unei astfel de retele este faptul ca elimina riscul inselatoriilor, devenind, astfel, principalul „dusman al caselor de pariuri”, precizeaza Ziarul Financiar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro