Sari direct la conținut

Business report: Fabrica de 1 miliard de euro din România. Este singura din Europa. Ce vrea să facă Guvernul; De ce se înghesuie dezvoltatorii imobiliari să investească în proiecte scumpe în nordul Bucureștiului; Cum să controlezi totul în casă cu ajutorul telefonului

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

De ce se înghesuie dezvoltatorii imobiliari să investească în proiecte scumpe în nordul Bucureștiului. Rețeta imobiliară a nordului Capitalei s-a tot scris și rescris în ultimul deceniu. Mai întâi s-au construit birouri, iar apoi au apărut și șantiere de lo­cuințe. Și cum o rotiță o pune în miș­care pe cealaltă, noile case și apartamente din această parte a orașului ar putea aduce noi chiriași și în clădirile de birouri care încă îi mai așteaptă. Nu mai puțin de 100.000 de corporatiști lucrează în birourile pe care marii dezvoltatori imobiliari le-au construit în ulti­mii 10-15 ani în zonele Barbu Văcă­rescu-Floreasca, Dimitrie Pompeiu și Pipera Nord, potrivit Money.ro.

Fabrica de 1 miliard de euro din România. Este singura din Europa. Ce vrea să facă Guvernul. România are un miliard de euro și nu este vorba de aur sau valută ci de o fabrică ridicată în perioada comunistă care a devenit la un moment dat singura din Europa care producea așa ceva. Este vorba de singurului combinat de apă grea din Europa de Est, o creaţie megalomană a lui Nicolae Ceauşescu care şi-a dorit un lanţ complet de producţie a energiei nucleare, de la minele de extragere a uraniului la construcţia centralei de la Cernavodă, scrie Capital.ro.

România muncitorilor necalificaţi plătiţi cu salariul minim. Topul primelor 10 ocupaţii din România ca număr de muncitori este alcătuit din forţă de muncă necalificată, iar ponderea muncitorilor necalificaţi în total angajaţi a continuat să crească şi anul trecut, arată un studiu al Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM) privind dinamica industriei angajatoare din România, în perioada 2016-2017. Pe fondul creşterii costurilor salariale şi a majorărilor repetate ale salariului minim, perioada 2016-2017 a adus o încetinire a ritmului de creştere a ponderii muncitorilor necalificaţi în total forţă de muncă, de la 15,10% la 15,20%, scrie Adevărul.

Finanțarea companiilor: Aversiunea firmelor faţă de credite – la cote înalte. Cel mai preferat produs bancar – descoperitul de cont. Creșterea dobânzilor şi a comisioanelor devine tot mai îngrijorătoare pentru firme şi menţine la cote înalte aversiunea firmelor faţă de finanţarea prin credite bancare, potrivit rezultatelor celui mai recent sondajul semestrial al Băncii Naţionale a României (BNR) privind accesul la finanţare. Celelalte dificultăţi majore în creştere la accesarea unui credit bancar (sau de la IFN) sunt: cerințele privind valoarea sau tipul garanţiilor; clauzele contractuale; birocrația, scrie cursdeguvernare.ro.

Whisky-ul, produsele din carne de porc, somonul şi fisticul „made in USA”, vizate de tarifele vamale impuse de China. Capete de porc, fistic sau whisky marca Jack Daniel’s sunt numai câteva dintre produsele americane aflate pe lunga listă vizată de tarife vamale suplimentare chineze şi care ar putea afecta schimburile comerciale între primele două economii mondiale, transmite AFP. Însă există şi produse mai surprinzătoare care vor intra mai greu pe piaţa chineză pentru a ajunge la cei 1,4 miliarde de consumatori chinezi. Picioarele şi capetele de porc, refuzate de majoritatea americanilor, se vând foarte bine în China, anul trecut generând o sumă de 251 milioane de dolari, potrivit Economica.net.

Cum să controlezi totul în casă cu ajutorul telefonului. La începutul lui 2018 am trecut la o boxă inteligentă. Prea vorbea lumea despre așa ceva, prea am fost cucerit de-un astfel de gadget într-un magazin cu electronice. Am făcut pasul, am cumpărat o boxă Google mini și acum pot spune „Hey, Google” și să cer o anumită melodie. Uneori, poate chiar și să redea ce-mi place, cerând doar „nice music”. O alegere bună este și un model de la Sonos, cu mențiunea că folosește Alexa pe post de asistent digital, nu Google Assistant, scrie Playtech.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro