Business report: Golful se dezvoltă serios în România. Investițiile făcute în ultimii ani, pe sute de hectare; Care este cea mai bănoasă afacere în țara în care au loc 11 crime în fiecare zi; ING Bank România limitează retragerile și depunerile de numerar ale clienților începând cu 1 aprilie
Golful se dezvoltă serios în România. Investițiile făcute în ultimii ani, pe sute de hectare. Golful, sportul scump dar elegant, practicat şi de regi, se dezvoltă serios în România. Afacerile întinse pe sute de hectare de teren îi atrag şi pe străinii dornici să practice acest sport. Suntem însă cu mult în urma vecinilor bulgari şi unguri, unde există zeci de cluburi de golf. La 5 kilometri de Alba Iulia, în Teleac, un investitor privat a amenajat cu 15 milioane de euro un teren de golf care se întinde pe 56 de hectare, potrivit Stirile ProTv.
Care este cea mai bănoasă afacere în care au loc 11 crime în fiecare zi. Cu cea mai ridicată rată a criminalității din lume – media este de 11 crime pe zi – El Salvador nu poate fi decât țara cu cele mai multe fabrici de coșciuge pe cap de locuitor. O industrie care ține în viață micile orașe ale celui mai mic stat din America Centrală. Juan Carlos Pacheco și fratele lui, Carlos Stanley, încep, ca de fiecare dată, prin a-i cere celui mort permisiunea pentru cele ce vor urma, potrivit New Money.
ING Bank România limitează retragerile și depunerile de numerar ale clienților începând cu 1 aprilie. ING Bank România informează clienții că retragerile de la bancomate și depunerile de numerar la bancomate vor fi limitate la 15.000 de lei pe zi începând cu 1 aprilie. Clienții care vor să retragă sau să depună o sumă mai mare vor trebui să contacteze telefonic banca. Și clienții care vor să facă retrageri în cadrul acestor limite ar putea fi nevoiți să ofere informații suplimentare, în cazul în care au o activitate prea intensă sau prea redusă a operațiunilor cu numerar, scrie Profit.
Operatorii privaţi renunţă la rutele feroviare neprofitabile şi forţează vara cu introducerea de trenuri spre litoral. Operatorii privaţi de transport feroviar anunţă unul după altul renunţarea la rutele neprofitabile. Astfel, după ce Asta Trans Carpatic s-a retras definitiv de pe ruta Timişoara – Baia Mare, un alt privat anulează trenurile pe secţiunea Roşiori Nord – Costeşti. În schimb, se pregătesc deja de vară şi vor să lanseze trenuri către Constanţa chiar din 15 aprilie, potrivit Economica.
Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, supraevaluată de patru ori. Deputatul Nicuşor Dan acuză că Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi va costa aproape 20 milioane de euro pe kilometru, de patru ori mai mult decât prevedeau standardele de cost stabilite în 2010. ”Astăzi, Guvernul Dăncilă a aprobat studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, care va avea 68 de kilometri, investiţia realizată prin parteneriat public – privat fiind estimată la 1,2 miliarde de euro. Aproape 20 de milioane de euro pe kilometru, de patru ori mai mult decât prevedeau standardele de cost stabilite prin HG 1394 din 2010”, scrie Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook, potrivit Adevarul.
Topul salariilor câștigate de șefii companiilor cu cele mai valoroase proprietăți din România. Directorii executivi ai celor mai importanți șase investitori imobiliari activi la nivel local câștigă anual peste 10 milioane de euro doar din activitatea de manageri ai acestor companii. Dacă Autoritatea Bancară Europeană a identificat, recent, doi bancheri din România care au obținut venituri de peste un milion de euro fiecare în 2017, în rândul managerilor din imobiliare sunt patru persoane care depășesc aceste venituri anual, scrie Profit.
Navă de aprovizionare şi suport pentru ferme eoliene, lansată la şantierul naval Damen din Galaţi. O navă de aprovizionare şi suport pentru ferme eoliene din Marea Nordului a fost lansată la apă vineri, la Şantierul Naval din Galaţi, beneficiarul fiind o companie din Marea Britanie. Potrivit reprezentanţilor şantierului, nava Horizon este specializată în întreţinerea turbinelor eoliene şi în intervenţia în caz de avarie. Nava va avea misiuni în Marea Nordului, unde va acţiona împreună cu navă identică lansată la apă în urmă cu doi ani, tot la şantierul naval gălăţean, potrivit Economica.