Sari direct la conținut

Business Report: Lista neagra a "paradisurilor fiscale"; Marius Cristescu: merita sa investesti pe bursa pe termen lung; Absolventii crizei, respinsi in masa de piata muncii; Bancile nu vor sa vanda euro mai ieftin; Preturile terenurilor s-au redus cu pana la 70%; Cum arata Mitsubishi Outlander GT Prototyp

HotNews.ro

Marius Cristescu: merita sa investesti pe bursa pe termen lung. Pentru fratii Marius si Emil Cristescu, 2009 este anul investitiilor masive pe piata de capital. Cum pretul actiunilor a ajuns, in aceasta perioada, la un nivel extrem de scazut, cei doi oameni de afaceri considera bursa ca fiind cel mai bun instrument pentru noi achizitii. Astfel, criza – considerata de Marius Cristescu “o perioada de normalitate” – i-a determinat sa-si bugeteze nu mai putin de 20 de milioane de euro doar in acest an pentru investitii pe piata de capital. Bineinteles, la castiguri serioase se asteapta doar peste trei – patru ani, noteaza Capital.

Lista neagra a „paradisurilor fiscale”. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a intocmit o lista a tarilor „necooperante din punct de vedere fiscal”, tari care nu si-au luat niciun angajament privind respectarea standardelor internationale pe plan fiscal. In cadrul summit-ului de la Londra, liderii G20 au stabilit sa actioneze impotriva „paradisurilor fiscale”, noteaza Capital.

Topul celor mai vandute limuzine. Sunt limuzinele directorilor care nu vor sa atraga atentia, desi de cele mai multe ori ofera un confort si inovatii tehnologice peste modelele din segmentul de lux, scrie BUSINESS Magazin. Inchipuiti-va o masina care franeaza singura in momentul in care simte pericolul unei coliziuni cu automobilul din fata. Care citeste singura limitarile de viteza de pe panourile de atentionare sau adapteaza unghiul farurilor pentru a nu orbi masina care se apropie din sens invers, scrie Ziarul Financiar.

Absolventii crizei, respinsi in masa de piata muncii. In Romania vor fi, pana la fi­nalul anului, 800.000 de someri, potrivit estimarilor oficiale. Li se vor adauga, insa, zeci de mii de absolventi pentru care piata muncii nu va avea loc. Majoritatea studentilor aflati acum in an terminal sunt pregatiti, sau ar trebui sa fie, in stiinte umaniste, juridice si economice. Cu alte cuvinte, au exact specializarile care pana acum cateva luni reprezentau un real atu in CV, dar de care, in momentul de fata, nimeni nu pare a avea nevoie. Pe o piata a muncii inghetata, „tinerii aflati la primul job sunt primii care vor fi concediati si ultimii care vor fi an­gajati“, avertizeaza Ioana Iordache, CEO al grupului Leo Burnett, scrie Capital.

Omniasig, profit de 4 ori mai mare in 2008, de 168,6 mil. lei. Compania Omniasig Vienna Insurance Group a consemnat, in 2008, un profit brut de 168,6 milioane de lei, in crestere cu 321% fata de anul precedent, la un volum al primelor subscrise de 1,18 miliarde lei, cu 33,7% peste nivelul din 2007, a anuntat, vineri, asiguratorul, citat de Ziarul Financiar.

Cum se realizeaza analiza functionala a produsului. Analiza functionala asigura, in primul rand, un fundament al managementului proiectelor, fiind o metoda de cercetare sistematica a functiilor pe care trebuie sa le indeplineasca un produs sau un serviciu care se doresc cat mai calitative. Aceasta analiza se dovedeste esentiala inca din fazele initiale ale unui proiect si defineste si clasifica functiile pe care trebuie sa le contina un produs, stabilind, in acelasi timp, un nivel de performanta, specificat si in caietul de sarcini functional – CSF, scrie NewsChannel.ro

Mars: Cu un avans de 44%, batoanele au cea mai mare crestere pe piata ciocolatei. Mars Romania, lider pe segmentul batoane de ciocolata cu marci precum Mars si Snickers, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri mai mare cu 25% fata de 2007, de pana la 50 mil. euro pe fondul unei cresteri de 44% a vanzarilor la nivel de piata pe aceasta categorie. Tomasz Pawlowski: “Anul 2008 a fost foarte bun pentru Mars Romania, deoarece ne-am atins obiectivul, consolidarea pozitiei de lider atat pe segmentul batoanelor de ciocolata, cat si pe cel al hranei pentru animale de companie, scrie Business Standard.

Cele mai „insorite” destinatii de Paste disponibile pentru turistii romani. Reprezentantii celor mai mari agentii de turism au realizat pentru DailyBusiness.ro un top al celor mai insorite destinatii exotice disponibile si din Romania, in perioada Pastelui. India, amplasata in sud-ul Asiei, are diferite temperaturi in functie de zona, astfel ca in nord-vest-ul tarii vara dureaza din aprilie pana in iulie, iar in restul zonelor, din martie pana in iunie.

Contractul pentru cel mai mare proiect de mediu din Romania a fost semnat la Tulcea. Primul contract de lucrari din proiectul „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Tulcea”, care este si cel mai mare proiect de mediu din Romania finantat de Uniunea Europeana, a fost semnat pe 1 aprilie la Primaria municipiului Tulcea. Contractul, in valoare totala de 10 milioane de lei, vizeaza realizarea unor statii de epurare in orasele tulcene Macin si Isaccea, lucrarile fiind considerate extrem de importante de cele doua primarii, scrie NewsChannel.ro

Bancile nu vor sa vanda euro mai ieftin. In timp ce BNR afiseaza un curs sub 4,2 lei pentru un euro, institutiile de creditare vand moneda europeana cu pana la 14 bani mai scump. Cursul de schimb leu/euro a inregistrat o evolutie mai mult decat imbucuratoare, ieri moneda europeana fiind cotata de BNR la valoarea de 4,1893 lei. Cu toate acestea, unele banci inca mai trag de leu cand vine vorba de schimbul valutar. Zilele acestea, desi euro se „invartea” la BNR in jurul valorii de 4,2 lei, unele banci inca il mai vindeau cu 4,33-4,34 lei, scrie EVZ.

Investitorii fug de criza imobiliara pe tarlale sau in paduri. Cererea pentru terenuri agricole si forestiere a ramas constanta, in conditiile in care pe alte segmente ale pietei imobiliare cererea a scazut semnificativ. Cele mai multe investitii inregistrate la nivel national, incepand cu jumatatea anului 2008 si pana in prezent, au fost inregistrate in sectorul terenurilor agricole si forestiere, se arata in cel mai recent studiu realizat de catre compania Regatta, cea mai importanta companie de consultanta si brokeraj in real estate, cu capital integral romanesc. Analiza realizata pentru perioada 2004-2009 evidentiaza ca un segment de piata foarte putin exploatat si intr-o foarte mica masura vizibil a fost cel al tranzactiilor imobiliare realizate cu terenuri agricole si forestiere, desi in ultima perioada cererile inregistrate pentru aceste tipuri de proprietati sunt tot mai numeroase, scrie Cotidianul.

Preturile terenurilor s-au redus cu pana la 70% fata de perioada de varf 2007-2008. Preturile terenurilor din Bucuresti au inregistrat anual cresteri cuprinse intre 50 si 400%, in functie de facilitatile oferite de zona respectiva, cat si de potentialul de dezvoltare, zona de nord fiind preferata investitorilor. In toamna anului 2007, pretul pentru un metru patrat de teren la periferia Capitalei a atins pragul de 100 de euro, dupa o crestere sustinuta de 5% pe luna, se arata in analiza pietei imobiliare realizata de compania de evaluare Darian, scrie Gandul.

Furios si iute! Mitsubishi Outlander GT Prototype. Mitsubishi a publicat o fotografie neclara a noului concept Mitsubishi Outlander GT Prototype, care va fi prezentat ofical la salonul auto de la New York, saptamana viitoare. Vehiculul va imprumuta de la modelul Lancer Evo X grila fata, farurile, rotile masive si suspensiile sport, scrie StiriAuto.ro

Nokia E97, un concept interesant. Desi telefonul original cu acest nume nu se vede la orizont, conceptul care il precede este cu siguranta mult mai interesant decat ceea ce ne va servi compania finlandeza. Dispozitivul din imaginile urmatoare este doar un concept, o posibila incarnare al unui posibil viitor telefon Nokia: E97, scrie go4it.ro

Noul Kia Sorento a fost dezvaluit! Kia a prezentat la salonul auto de la Seoul noul Kia Sorento. CUV-ul (Crossover Utility Vehicle), asa cum il numeste compania, este mai lung, mai lat si mai inalt decat predecesorul sau. Vechea generatie s-a descurcat bine din punct de vedere al vanzarilor, aproximativ 900.000 de unitati gasindu-si proprietari din 2002 si pana in prezent, la nivel global. In ceea ce priveste noul model, Kia planuieste sa vanda 140.000 de exemplare anual, incepand cu 2010, scrie StiriAuto.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro