Sari direct la conținut

Business report: Şeful Administraţiei Drumurilor Bucureşti primeşte spor de “condiţii vătămătoare”; Ce planuri are primarul din cel mai căutat oraș din România; Un francez din patru intenţionează să-şi închidă contul de Facebook

HotNews.ro

Şeful Administraţiei Drumurilor Bucureşti primeşte spor de “condiţii vătămătoare”.Fiecare angajat al Administraţiei Drumurilor, de la directorul general la ultimul muncitor necalificat, primeşte în fiecare lună spor de condiţii vătămătoare, care este de 10% din salariu. Postul de director generalal Administraţiei Drumurilor Bucureşti, entitate din subordinea Primpăriei Capitalei, post deţinut acum de Mirela-Georgeta Ioniţă, este remunerat cu 14.414 lei lunar, salariu de bază (brut), potrivit unei centralizări făcute publice chiar pe site-ul Administraţiei, pe care o puteţi vedea ataşat, în galeria foto. Pe lângă salariul de bază, directorul general al instituţiei care se ocupă de străzile din Bucureşti are şi un spor de condiţii vătămătoare, de 10% din salariul de bază, deci mai primeşte, pe această cale, 1.441 de lei lunar, scrieEconomica.

Ce planuri are primarul din cel mai căutat oraș din România.Primarul acestui oraș este un adevărat profesionist și are obiective ambițioase, spre deosebire de primarii din alte orașe ale României. Oradea mizează pe fondurile europene. Primarul Ilie Bolojan a făcut un apel către consilieri să voteze proiectele cu finanţare europeană propuse de municipalitate. „În această perioadă sunt nişte termene pentru a depune proiectele care ar putea fi finanţate pe bani europeni. Veţi primi materiale pe ultima sută de metri, vom avea mai multe materiale care rezolvă probleme de proprietate, studii de fezabilitate şi alte materiale legate de co-finanţare. Rugămintea mea este să susţineţi aceste materiale pentru că ele crează baza pentru depunerea proiectului. Oradea ar putea avea nişte investiţii cu care nu se mai întâlneşte până în 2022”, a declarat primarul, citat deCapital.

Politica „de speriat” de la societățile de stat din energie, a mandatelor de conducere provizorii, continuă. Mandatul directorului Romgaz, prelungit cu 2 luni.Corin Cindrea va păstra șefia executivă a producătorului de gaze naturale Romgaz, pe care a preluat-o în decembrie, până la jumătatea lunii iunie. Tot provizoriu, dar rămân cu tine. Consiliul de Administrație al Romgaz Mediaș (SNG) a decis ieri prelungirea cu 2 luni a mandatului de director general pentru Corin Emil Cindrea, cel care ocupă această poziție de la jumătatea lunii decembrie, când, în timpul guvernului Mihai Tudose, a fost înlocuit fostul director Virgil Metea. Mandatul ar urma să expire pe 14 iunie. În hotărârea CA al Romgaz din 14 decembrie 2017 se menționa că Cindrea este numit director pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni, precieazăProfit.

Ryanair recrutează însoţitori de bord fără experienţă din România. Ce salarii oferă.Compania aeriană Ryanair recrutează personal pentru bazele sale din Europa, dorind să angajeze însoţitori de bord şi din România. Experienţa anterioară nu este necesară. În următoarele săptămâni, Crewlink, partener de recrutare pentru Ryanair, va găzdui sesiuni de recrutare în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Compania oferă un curs de formare complet şi nu este necesară o experienţă anterioară în domeniu. După finalizarea cursului de formare aplicanţii vor avea oportunitatea de a fi repartizaţi la una din bazele europene ale Ryanair. În prezent, Ryanair are peste 9.000 de însoţitori de bord. Compania le oferă numeroase beneficii, precum: curs de formare gratuit, alocaţie plătită pe durata cursului de formare, uniformă gratuită în anul 1 şi alocaţie pentru uniformă în anul 2, noteazăAdevărul.

Viitorii directori ai Hidroelectrica vor avea salarii duble: 40.000 de lei net, lunar.Membrii actuali ai Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica primesc în prezent doar o remuneraţie fixă. Însă, după ce se va alege noua conducere a companiei, pe baza Ordonanţei 109, toţi vor primi şi o remuneraţie variabilă, egală cu cea fixă de acum, care practic la va dubla venitul. Fiecare dintre cei cinci directori ai Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi una dintre cele mai profitabile companii ale statului român, primeşte acum o remuneraţie brută anuală de peste 400.000 de lei pe an, potrivit datelor din bugetul companiei, care urmează să fie aprobat de acţionari în viitoarea şedinţă AGA. Salariul lunar al directorilor este de şase ori mai mare decât salariul mediu pe ramură, recalculat recent după schimbarea cadrului fiscal care a stabilit transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. În aceste condiţii, directorii Hidroelectrica primesc fiecare, acum, un salariu brut anual de circa 409.000 de lei, ceea ce înseamnă 240.000 de lei net anual, sau 20.000 de lei pe lună, anunțăEconomica.

Un francez din patru intenţionează să-şi închidă contul de Facebook.Un francez din patru intenţionează să-şi suprime contul de Facebook, potrivit unui sondaj Ifop, care va fi publicat astăzi în „Parisien Magazine”, după scandalul „Cambridge Analytica” acuzat că a colectat, fără consimțământul lor, datele a milioane de utilizatori ai rețelei sociale. În plus, două treimi dintre francezi nu au încredere în Facebook, potrivit aceluiaşi sondaj. Nici celelalte reţele sociale nu sunt mai populare, deoarece 74% dintre repondenţi nu au încredere în Snapchat şi Twitter şi 72% nu au încredere în Instagram. O treime dintre francezi afirmă că intenţionează să îşi închidă contul Twitter, comparativ cu 22% pentru Snapchat şi 19% pentru Instagram. Această neîncredere faţă de reţelele sociale poate fi explicată în principal prin teama de a-şi vedea folosite datele personale (65%) şi din cauza riscului de fraudă şi înşelătorii (38%), conformCapital.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro