Sari direct la conținut

Business report: Top firme de taxi din Bucuresti dupa afaceri. Cati bani fac Speed, Pelicanul, Cristaxi, Meridian sau Cobalcescu; "Iubirea de consum": Azi cheltuim cu mult romantism, maine ne intoarcem la papucii de casa si halat; Povestea celui mai bogat roman. Bogatia lui depasea valoarea a noua tone de aur si imprumuta deseori statul

HotNews.ro

„Iubirea de consum”: Azi cheltuim cu mult romantism, maine ne intoarcem la papucii de casa si halat. Cat ne costa Ziua Indragostitilor. Potrivit National Retail Federation Report in Statele Unite se estimeaza pentru 2018 ca 55% dintre oameni sarbatoresc Ziua Indragostitilor si vor cheltui in medie 143 de dolari comparativ cu 136 dolari in 2017. Cifrele incluse in raport preconizeaza ca valoarea cheltuielilor cu aceasta ocazie se va ridica la 19,6 miliarde de dolari, a doua cea mai mare valoare dupa 19,7 miliarde dolari cat s-a cheltuit in 2016. Cel mai mult cheltuie tinerii intre 25-34 de ani, in medie 202 dolari. Semn ca dragostea e mai intensa atunci cand cheltuiesti mai mult. Anul trecut in Romania, Ziua Indragostitilor a fost un prilej de calatorie pentru multi romani, scrieAdevarul.

Top firme de taxi din Bucuresti dupa afaceri. Cati bani fac Speed, Pelicanul, Cristaxi, Meridian sau Cobalcescu. Cele mai mari 10 companii de taximetrie din Bucuresti au afaceri anuale de peste 70 de milioane de lei, iar pentru unele firme activitatea de dispecerat este cel putin la fel de banoasa precum operatiunile efective de transporturi cu taxiuri. Topul este condus de grupul Speed Taxi, controlat de Andrei Gafita, cu afaceri totale de peste 15 milioane de lei. Speed si-a separat, din 2016, activitatile de transport cu taxiuri de cele de dispecerat. Compania Speed Taxi SRL, care gestioneaza activitatea de transport a grupului, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 8 milioane de lei si un profit net de 548.152 lei. Compania de Taximetrie Speed Taxi SRL, firma de dispecerat a grupului Speed, a avut in acelasi an afaceri de 7,16 milioane lei si un profit net de 1,52 milioane lei. Astfel, activitatea de transport este mai putin profitabila decat cea de dispecerat pentru Speed Taxi, pe fondul cheltuielilor mai mari presupuse de intretinerea masinilor, scrieEconomica.net.

Povestea celui mai bogat roman. Bogatia lui depasea valoarea a noua tone de aur si imprumuta deseori statul. Pe langa mostenirea primita de la tatal sau, Jean Mihail si-a consolidat averea mostenind doua matusi bogate, ajungand sa detina sute de mii de hectare de teren. Pe langa proprietati, detinea si una din cele mai mari averi lichide, in jurul unui miliard de lei, depusi in diverse banci. La valoarea de la inceputul anilor 1920, lichiditatile lui Mihail echivalau cu peste 9 tone de aur. De fapt, el avea atatia bani incat la izbucnirea crizei financiare a putut gira statul condus de Carol al II-lea pentru o parte din imprumuturile guvernamentale din strainatate. Jean Mihail s-a stins din viata in 1936, fara mostenitori, lasandu-si uriasa avere statului roman, potrivitCapital.

BNR vorbeste de incertitudini ridicate legate de salariile romanilor, erodate de inflatie si afectate de modificarile fiscale, si vede o decelerare a economiei. Banca centrala vede si o crestere economica mai mica in acest an si chiar o evolutie sub potential in 2019. Consiliul de Administratie al BNR semnaleaza o serie de evolutii divergente la nivelul economiei. BNR arata ca economia creste in continuare peste potential, dar se asteapta ca ritmul sa incetineasca pronuntat in acest an si in 2019, cand evolutia va cadea sub potential. Banca centrala se arata ingrijorata de conditiile din piata muncii, unde efectivul salariatilor a atins noi maxime, somajul a ajuns la un nivel minim record (4,6% in decembrie) si angajatorii gasesc cu dificultate forta de munca corespunzatoare, noteazaProfit.ro.

Autostrada Sebes – Turda: Receptia lotului 4 ar putea avea loc abia in martie. Si asa, nu se va putea circula pe el. lReprezentantul CNAIR a spus ca nu sunt finalizate toate lucrarile supuse receptiei, printre care: santuri, taluze, drumuri tehnologice garduri si alte elemente de siguranta. Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebes – Turda a fost atribuit companiei austriece PORR in aprilie 2014 si este in valoare de 470 de milioane de lei. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis in mai 2014, iar termenul initial de finalizare a acestora era martie 2016. Chiar daca va fi efectuata receptia, pe lotul 4 nu se va putea circula insa pana cand nu va fi deschis si lotul 3. Luna trecuta, receptia lotului 3 al Autostrazii Sebes – Turda a fost amanata cu 90 de zile, din cauza problemelor de rugozitate si planeitate constatate in cadrul inspectiei din 9 ianuarie, informeazaEconomica.net.

Taxa auto pentru centrul Capitalei: autoritatile se chinuie de 10 ani sa introduca acest bir. De ce esueaza de fiecare data?Sustinatorii proiectului spun ca principala sursa de poluare a traficului in Capitala este traficul auto, fiind urmat de incalzirea rezidentiala. Pentru reducerea poluarii este propusa taxarea autovehiculelor care intra in zona centrala, dar si introducerea unui regim obligatoru de plata in parcarile publuce si sanctionarea soferilor care parcheaza neregulamentar. Intentii bune legate de calitatea aerului din Capitala a avut si fostul primar Sorin Oprescu. Lipsa investitiilor in infrastructura si in imbucatatirea capacitatii de transport au continuat si dupa ultimul mandat al lui Sorin Oprescu, insa actuala administratie a Capitalei ia si ea in calcul taxarea accesului in zona centrala. In noua formula, dezbaterea publica este abia la inceput, potrivitNew Money.

Cele mai marei cresteri din ianuarie 2018 s-au inregistrat la legume si fructe. La categoria marfuri nealimentare, cele mai importante cresteri de preturi au fost consemnate in cazul gazelor, energiei electrice si energiei termice, releva datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). Potrivit statisticii, fructele proaspete s-au scumpit in prima luna a acestui an cu 3,10%, in comparatie cu luna anterioara, legumele si conservele din legume – cu 2,58%, la fel si citricele si alte fructe meridionale. De asemenea, pretul la fasolea boabe a crescut cu 1,58%, iar la cartofi cu 1,32%. Pe de alta parte, cele mai mari scaderi de preturi au fost consemnate la oua (-1,98%), zahar (-0,52%) si bere (-0,07%), scrieRomania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro