Sari direct la conținut

Business Report: Topul celor mai bune universitati din lume in 2009. Nicio universitate romaneasca nu este prezenta; Fara taxa de raft in comertul agroalimentar; Un fost director TBI si seful Omniasig, in spatele preluarii Clal si Primul Mercedes hibrid: S400 Bluehybrid

HotNews.ro

Fara taxa de raft in comertul agroalimentar! Guvernul a aprobat, astazi, un proiect de lege care transpune unele prevederi ale Codul de bune practici in comertul cu produse agroalimentare. Documentul urmeaza sa fie promovat in Parlament in procedura de urgenta. Ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca spera ca prin regulile introduse produsele romanesti sa fie „mai prezente” in magazine, iar preturile sa scada cu aproximativ 20-30%, scrie Capital.

Topul celor mai bune universitati din lume in 2009. Nicio universitate romaneasca nu este prezenta. Universitatea americana Harvard ocupa locul intai in topul celor mai bune 500 de universitati din lume, potrivit clasamentului de anul acesta realizat de QS, retea globala specializata in educatie manageriala si cariere de top. Pe langa Harvard Univeristy, pe urmatoarele locuri in acelasi clasament se situeaza Yale University, tot din SUA, precum si University of Cambridge si University of Oxford din Marea Britanie. Nicio universitate romaneasca nu a fost inclusa in top, scrie Ziarul Financiar.

Un fost director TBI si seful Omniasig, in spatele preluarii Clal! Afacerea din asigurari Clal Romania a fost vanduta de catre compania-mama din Israel unui grup de investitori locali, pentru 500.000 de euro, potrivit unui comunicat al Clal Asigurari-Reasigurari Romania. Din grupul de investitori fac parte Efraim Naimer, fostul sef al TBI Financial Services, si Constantin Toma, seful Omniasig, companie cumparata acum patru ani de la TBI de catre actualul proprietar, grupul austriac Vienna Insurance Group, au declarat pentru Business Standard. surse din piata.

Cursul de schimb, principala cauza in renegocierea contractelor. Daca inainte de luna octombrie a anului trecut numarul contractelor in care se apela la renegociere era practic zero, odata cu instalarea crizei, numarul acestora a crescut considerabil. Succesul renegocierii contractului depinde de vechimea parteneriatului si de viziunea pe care o au ambele parti asupra afacerii, scrie Bursa.

Doar 30.000 de romani si-au cumparat vacanta de Paste, cu 50% sub asteptari. Destinatii si preturi. Numarul turistilor care vor petrece in tara se ridica la aproape 50.000, fata de 80.000 in 2008. Preturile variaza de la 50 la 150 de euro de persoana in tara si 60 – 1.000 de euro de persoana peste granita. La mare cautare sunt statiunile montane si cele rurale, in special Valea Prahovei si Bran-Moeciu, pentru care vor opta in acest an 40-50% dintre turisti, scrie Gandul.

Director Bank of Cyprus: Bancile se pot extinde acum la costuri cu 50% mai mici. Costurile au sens doar daca sunt necesare si prezinta o oportunitate, este principala lectie pe care Georgios Cristoforou, directorul general al Bank of Cyprus Romania crede ca bancile locale au invatat-o pe fondul crizei financiare. „O mare parte din profit ma astept sa vina din produsele si serviciile adresate segmentului intreprinderilor mici si mijlocii si din activitatea de retail”, declara acesta intr-un interviu acordat pentru DailyBusiness.ro.

Investitorii straini dau cu prognozele de pamant. Potrivit unor estimari, Romania a atras, in primele doua luni ale anului, investitii straine de circa 1,8 miliarde de euro, adica 40%-45% din suma prognozata de BNR pentru intreg anul. Dincolo de cifrele seci stau numele companiilor care, fara a se lasa intimidate de criza, isi continua planurile de dezvoltare in Romania, scrie Capital.

Florescu: Jumatate dintre agentiile mici vor disparea in zece luni. Jumatate dintre agentiile mici de publicitate vor disparea in zece luni de pe piata romaneasca, este de parere Radu Florescu, seful Saatchi&Saatchi Romania. Totodata, Florescu a explicat pentru Business Standard ca, alaturi de managementul grupului Saatchi, s-a luat in calcul, la un moment dat, si o posibila achizitie a unei agentii mai mici.

Bancile au pus stapanire pe fondurile mutuale. Opt banci au ajuns sa gestioneze 90% din activele fondurilor mutuale locale, care au depasit pentru prima data un miliard de lei (255 mil. euro). Erste Asset Management, membra a grupului a austriac BCR-Erste, este liderul incontestabil cu o cota de 45,5% din piata, scrie Ziarul Financiar.

Serviciu online gratuit in loc de computer propriu. Icloud este primul PC online gratuit din lume. Chiar daca aceasta solutie a fost lansata pentru cei care nu au reusit inca sa aiba un computer, ea este accesibila oricarui utilizator de internet din lume. este vorba, de fapt, despre un inedit serviciu de internet care, sub forma unui desktop virtual ofera acces, intr-un singur punct, la toate uneltele si aplicatiile cu care suntem deja obisnuiti sa lucram pe PC-ul de acasa sau de la serviciu. Ideea ii apartine unei companii suedeze, Xcerion, care a lucrat la acest proiect timp de opt ani, scrie Romania libera.

Masina ta are mai putini kilometri decat crezi, si asta datorita erorii intentionate a vitezometrului, care indica o viteza de deplasare mai mare decat in realitate. Acest decalaj este prezent la orice masina. Asa se face ca atunci cand kilometrajul arata 50.000 de kilometri parcursi, masina este „mai tanara” cu cel putin 2.000-2.500 de kilometri, iar la 100.000 de kilometri rulajul real este de 95-96.000 de kilometri, scrie StiriAuto.ro.

Premiere mondiale la 4TuningDays, salonul pasionatilor de tuning. Boxe care pot sparge parbrize, cauciucuri topite pe asfalt si fotomodele apetisante, sunt cateva dintre punctele de atractie ale celei de-a patra editie a salonului 4TuningDays, desfasurata intre 10 si 12 aprilie, la Romexpo, scrie Cotidianul.

Primul Mercedes hibrid: S400 Bluehybrid. Nava amiral de la Mercedes, Clasa S, a fost revizuita, pentru a face fata mai bine concurentei din segmentul sau, reprezentata in principal de rivalele germane BMW Seria 7 si Audi A8. Marea noutate a acestei generatii revizuite este, de departe, motorizarea hibrida de pe S400 (o combinatie intre un motor pe benzina si unul electric), cu un V6 de 3,5 litri si 275 CP Bluehybrid, care are un consum mediu anuntat de 7,9 litri/100 km. Energia produsa de motorul electric aditional este inmagazinata in acumulatori litiu-ion, scrie 24auto.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro