Sari direct la conținut

„Care Schengen?”. CTP reacționează după ce Cătălin Cherecheș a păcălit Poliția de Frontieră

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a recționat la scurt timp după ce reprezentanții Poliției de Frontieră au prezentat filmul fugii lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Poliția de Frontieră a făcut sâmbătă primele precizării despre cum a reușit edilul condamnat să iasă din România, deși se afla sub control judiciar și avea interdicție de a părăsi țara, fiind dat în consemn la graniță.

Cherecheș a fugit vineri dimineață din țară prin Vama Petea înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Acesta a folosit documentele unei rude la frontieră, fiind pasager într-un taxi înmatriculat în România.

„Din analiza tuturor datelor obţinute s-au stabilit următoarele aspecte: Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria, prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunţat şeful Poliţiei de Frontieră, chestorul Victor Ştefan Ivaşcu.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în care se afla Cherecheș în Ungaria.

„Care Schengen? În care Schengen vrem să tot intrăm, de vreme ce primarul Cherecheș este a nu mai știu câta persoană condamnată sau condamnabilă la ani de pușcărie cu executare care se ușchește din țară trecând prin frontierele României ca prin turnicheții de la supermarket?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu, în condițiile în care țara noastră încearcă să adere la spațiul european de liberă circulație, în timp ce Austria se opune ferm, susținând că „nu este momentul”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro