Ce trebuie sa faci pentru a avea o relatie de lunga durata
Orice relatie necesita energie si mult efort pentru a rezista si nu este mereu usor sa satisfaci nevoile tale si ale partenerului. Totusi, se poate. In cele ce urmeaza iti aratam cu poti sa reusesti acest lucru.
Un mic efort in echipa
Nu presupune ca partenerul tau gandeste la fel ca tine. Trebuie sa vorbiti in mod regulat despre relatia voastra si despre viitorul vostru impreuna.
Relatiile puternice sunt cele bazate pe un efort in echipa. Problemele precum administrarea veniturilor, cumpararea unei locuinte, munca peste hotare ori intemeierea unei familii trebuie discutate, negociate si planificate.
Daca doresti ca relatia ta sa dureze, trebuie sa fii sigur ca tu si partenerul tau aveti planuri de viitor similare.
Condimenteaza-ti relatia
Siguranta si predictibilitatea unei relatii este confortabila – insa daca tu stii ce vei face impreuna cu partenerul tu in fiecare zi a saptamanii pentru tot restul anului, atunci relatia poate fi in pericol.
Mentine relatia vie prin destramarea rutinei zilnice. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci altceva in fiecare zi, insa este bine sa aduci un element de noutate frecvent.
Deci, daca tu si iubitul tau sunteti frecvent prezenti la evenimente sociale, incercati din cand in cand sa stati acasa, sa comandati ceva de mancare si sa va uitati la un film impreuna.
Lasa-ti partenerul liber
Dupa cateva luni de relatie, ar trebui sa te gandesti ca partenerul tau are nevoie sa stea si putin timp singur. Insa, majoritatea persoanelor nu fac acest lucru si isi sufoca partenerul.
Nu intra in panica daca partenerul tau doreste sa stea singur.Acesta nu este un semn ca relatia este in pericol.
Daca esti suparat atunci cand partenerul tau vrea sa stea singur, ar trebui sa te intrebi: “De ce ma tem?”. Cauza ar putea fi o relatie anterioara sau o copilarie nefericita care te-au facut sa iti pierzi increderea in tine si sa devii dependent de cei din jurul tau.
Mentine o relatie sanatoasa prin a pastra legatura cu prietenii tai si indeamna-ti partenerul sa faca acelasi lucru. Vei vedea ca el sau ea te va iubi mai mult.
Foloseste-ti umorul
Supararile si certurile incep atunci cand pasiunea se stinge. Insa, daca aveti discutii in contradictoriu nu inseamna ca relatia este in pericol.
De fapt, studiile arata ca perechile fericite se cearta la fel de mult ca cele nefericite, insa in final ele se folosesc de umor pentru a destinde atmosfera.
Data viitoare cand aveti o disputa, in loc sa iti ataci partenerul, incerca sa detensionezi atmosfera cu ajutorul umorului si sa accepti si parerile partenerului. Incerca sa cauti o modalitate prin care conflictul sa se incheie in asa fel incat atat tu, cat si partenerul tau sa fiti multumiti de rezultat.
Gandeste pozitiv
Studiile arata ca daca doresti sa mentii o relatie, experientele pozitive trebuie sa fie de cinci ori mai multe decat cele negative.
Mentinerea starii de furie si de resentimente duce la o incarcare a relatiei in mod negativ. De aceea, este bine sa va faceti complimente unul altuia, sa va respectati, sa va imbratisati si sa va sarutati.
Aceste lucruri nu par foarte importante, insa datorita lor vei reusi sa mentii o relatie fericita.
Mai multe imbratisari, mai putin stres
Faceti din afectiune o prioritate in relatia voastra. O imbratisare de 20 de secunde ajuta la eliberarea hormonului oxitocina, reduce presiunea arteriala si hormonii stresului precum cortizolul si noradrenalina. Cu cat va simtiti mai putin stresati, cu atat o sa va intelegeti mai bine.
Aminteste-ti de primele intalniri
Te-ai indragostit de persoana cu care ai petrecut cele mai amuzante momente, nu de cea care bombane ca e randul tau sa speli vasele.
Relatiile raman solide atunci cand faceti un efort sa va simtiti bine unul alaturi de celalalt.
Aminteste-ti de primele intalniri cu partenerul tau – cum va petreceati timpul, despre ce discutati, ce va amuza. Incearca sa reinvii acele momente.
Sursa: news.com.au