Sari direct la conținut

Centrele de excelență DermaLife, locul în care îți poți menține pielea sănătoasă și frumusețea întregului corp

HotNews.ro
Centrele de excelență DermaLife, Foto: MedLife
Centrele de excelență DermaLife, Foto: MedLife

Laserul în medicină are o istorie de peste 60 de ani și a fost inspirat de studiile savanților Max Planck și Albert Einstein de la începutul secolului 20. În anii ’60, teoriile acestora au dus la apariția primului laser, iar 10 ani mai târziu, laserul a fost „adoptat” de către specialiști din mai multe domenii medicale precum chirurgia plastică, otolaringologia, urologia, neurochirurgia, medicina dentară etc. În 1963, laserul a fost folosit pentru prima oară în dermatologie de către medicul american, Leon Goldman, cunoscut drept „părintele laserului în medicina”. Acesta a fost un adevărat deschizător de drumuri, descriind potențialul laserului în tratarea leziunilor pigmentare și în îndepărtarea tatuajelor.

“Terapia laser vine să completeze sau uneori să înlocuiască ceea ce făcea terapia convențională. De cele mai multe ori, cu riscuri mult mai mici și cu rezultate mai bune. Sau în cazul anumitor patologii, reușește să ofere un aspect estetic și funcțional net îmbunătățit față de tratamentul clasic”, descrie beneficiile laserului dr. Amalia Cheregi, medic specialist dermato-venerologie, medic coordonator al Centrului de Excelență DermaLife Oradea, parte din Grupul MedLife.

Tehnologiile laser de top, disponibile și în România

Având o istorie bogată, în ultimii ani, tehnologia laser a câștigat tot mai mult teren în dermatologie. Fie că vorbim de tratarea problemelor vasculare, a celor pigmentare, a problemelor virale și a leziunilor de la nivelul pielii sau despre epilare definitivă și rejuvenare, terapiile laser sunt printre cele mai eficace. Investițiile în echipamente și în personalul medical au dus la creșterea popularității acestor tratamente și în rândul pacienților din România.

La ora actuală, în centrele dermatologice de top din țară, pacienții au acces la terapii laser ultramoderne, de ultimă generație. Proceduri precum cele de rejuvenare, tratarea cicatricilor post-acneice și îndepărtarea tatuajelor, de exemplu, sunt tot mai solicitate.

“Terapiile laser pentru hemagioame infantile/rozacee, exciziile chirugicale și liftingul non-chirugical sunt solicitate cel mai frecvent. Dar au luat avânt în ultima perioadă și procedurile de epilare definitivă și tratamentul leziunilor pigmentare, mai ales în sezonul rece când avem posibilitatea efectuării mai multor tratamente pentru tot ce înseamnă patologii sau estetică medicală”, descrie cele mai frecvente proceduri laser pe care le aplică în cadrul DermaLife Oradea dr. Amalia Cheregi.

Centrele de excelență DermaLife, locurile în care pot fi rezolvate atât problemele pielii, cât și cele de natură estetică

Gama completă de servicii dermatologice, de la investigații specifice până la diagnostic și tratamente moderne, aparatura performantă, destinată exclusiv clinicilor medicale, și echipa de medici buni, cu vastă experiență în dermatologie și estetică, dar și cu numeroase cursuri de rang înalt, au creat premisele pentru a pune în practică în toate centrele DermaLife tratamente blânde cu pielea, dar spectaculoase ca rezultate.

În momentul de față, conceptul DermaLife, integrat în rețeaua MedLife, este prezent în 3 orașe – București, Constanța și Oradea, însă există planuri de extindere la nivel național în viitorul apropiat în cel puțin 3 orașe noi.

La ora actuală, Centrele de Excelență DermaLife oferă servicii de dermatologie medicală și estetică integrate, completate de proceduri de chirurgie a pielii. Astfel, pacienții pot beneficia de consultații de dermatologie clinică, dar și de videodermatoscopie, medicii putând întocmi harta alunițelor de pe corpul uman, monitoriza evoluția acestora și depista orice suspiciune de afecțiune malignă.

Cât privește dermatologia estetică, specialiștii DermaLife pot realiza cu ajutorul tehnologiilor inovatoare terapii performante pentru probleme precum deshidratarea pielii, ridurile, celulita, grăsimea în exces, leziunile vasculare superficiale și laxitatea accentuată a pielii. Printre cele mai solicitate proceduri estetice se numără tratamentele cu laser, tratamentele corporale, corecția ridurilor prin microinjecții, augumentarea buzelor, rejuvenarea facială, tratamentele cu oxigen hiperbaric, ameliorarea căderii părului și tratamentul transpirației excesive.

De asemenea, în Centrele DermaLife, se pot face mici intervenții de chirurgie plastică precum excizarea leziunilor cutanate benigne sau maligne, tratamentul cearcănelor sau blefaroplastie (liftingul pleoapelor).

“În cadrul Centrului de Excelență DermaLife Oradea, avem soluții pentru orice problemă, atât medicală, cât și estetică. De exemplu, pentru problemele des întâlnite, cu care se confruntă multe persoane, precum cuperoză/rozacee, venectazii, hemagioame, tot ce înseamnă roșeață la nivelul pielii, avem la dispoziție standardul de aur în tratamentul acestor patologii – un laser pulsat. De altfel, suntem singurul centru din zonă care dispunem de tehnologia PDL.

Când vine vorba de leziuni mai profunde putem să combinăm cu laserul ND YAG – unul dintre cele mai eficiente lasere în stare solidă din industria estetică medicală. Avantajul laserului vascular este că poate să combine cele două lungimi de undă într-un singur puls, ceea ce îmbunățătește rezultatele și reduce riscurile.

Totodată, pentru cicatrici, vergeturi, excizii, lifting nonchirurgical și chiar tratamentul incontinenței urinare sau rejuvenare vaginală/labială, dispunem de un laser fracțional CO2RE – Candela. Spre deosebire de laserul CO2 clasic, care țintește simultan toată aria de piele, laserul fracțional țintește doar anumite fracțiuni din piele, recuperarea după procedură fiind mult mai ușoară”, explică medicul Amalia Cheregi.

Centrele de excelență DermaLife sunt dotate cu dispozitive de top ultraperformante, oferind pacientelor opțiuni de tratamente minim invazive, atât pentru îmbunătățirea aspectului tenului, cât și pentru probleme funcționale, precum părul nedorit sau transpirația excesivă.

“Pentru epilarea definitivă, de exemplu, folosim un dispozitiv care este exclusiv medical, care combină două lungimi de undă pentru rezultate optime. E important ca epilarea definitivă să se efectueze strict sub supraveghere medicală, doar așa pacienții pot înțelege procesul și pot ajunge la rezultate maximale”, adaugă medicul dermatolog.

Acneea și tumorile cutanate pot fi abordate cu ajutorul laserului

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice este acneea. Conform Academiei Americane de Dermatologie, 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 și 24 de ani se confruntă cu un episod de acnee. Aceasta poate apărea și la maturitate și cauza apariția cicatricilor, tratabile, însă, cu ajutorul laserului.

“Când vine vorba de cicatricile post-acneice, standardul este laserul CO2, care oferă cel mai bun rezultat pe termen lung, nu doar din prisma cicatricilor, cât și a texturii pielii și a ridurilor. Această tehnică oferă cea mai mare producție de colagen, cu rezultate de durată, putând să ducă în timp la dispariția completă a cicatricilor care, de multe ori, reprezintă o reală problemă, neputând fi camuflate nici măcar cu fond de ten”, explică dr. Amalia Cheregi.

În plus, terapiile laser și-au dovedit beneficiile și în excizia tumorilor cutanate. “Laserul CO2 dispune de un modul chirugical cu care putem să facem ablație, adică să distrugem leziuni fără nici un fel de risc din punct de vedere medical, sau chirurgie clasică, cu care excizăm leziuni pentru care e necesar examenul histopatologic. Riscul vindecării vicioase e mult diminuat, cel puțin la față, leziunile cicatriceale sunt insesizabile la 3-6 luni post-procedură”, adaugă medicul dermatolog.

Cancerul de piele, o patologie tot mai frecventă, care poate fi depistată la timp

Cancerul de piele este o patologie des întâlnită, fiind cel mai frecvent tip de afecțiune malignă diagnosticat la ora actuală. Astfel, conform estimărilor pentru 2020, au fost înregistrate la nivel global 1,5 milioane de cazuri de îmbolnăvire. Dintre toate tipurile de cancere cutanate, cel mai periculos este melanomul, fiind responsabil în 2020 pentru 350 de mii de îmbolnăviri și 57 de mii de decese. O vizită anuală la medicul dermatolog poate pune în evidență orice leziune nouă cutanată sau orice transformare suspectă a unei alunițe.

“Incidența cancerului de piele este în continuă creștere. În portofoliul nostru de servicii se regăsește harta dermatoscopică, care ne ajută să monitorizăm corect și complet tot ce înseamnă patologie melanocitară sau non-melanocitară. Este extrem de important să se facă un control dermatoscopic anual, care e total nedureros și care poate să salveze vieți prin diagnosticarea unor cancere cutanate într-un stadiu incipient. Avantajul aparatului este nu doar că monitorizează leziunile vechi și le compară cu imaginile noi, dar ne semnalează apariția de noi leziuni și ne dă un scor de risc pentru fiecare leziune înregistrată”, spune în încheiere coordonatorul DermaLife Oradea, Dr. Amalia Cheregi.

***

Articolul face parte din campaniaOameni fericiți, Medici buni”.

Sănătatea reprezintă principala sursă de fericire a românilor. La MedLife, fericirea oamenilor ne bucură, ne inspiră și ne motivează să oferim soluții medicale la cele mai înalte standarde.

Indiferent de specialitate, la MedLife găsești oricând medici buni care știu să se apropie de pacienți, să îi trateze cu grijă și empatie, să inspire încredere. Experimentați, parte din cea mai mare platformă de diagnostic și tratament din România și ajutați de cele mai noi tehnologii, ei nu uită nicio clipă să fie, la rândul lor, oameni. Și asta pentru că dincolo de talent, vocație, experiență și abilități profesionale, ei sunt ghidați de două lucruri esențiale: iubirea față de oameni și fericirea lor, care le oferă satisfacția misiunii împlinite cu succes la finalul fiecărei zile.

Iubim să vedem oameni fericiți, iar asta ne face medici buni.

Articol susținut de MedLife

ARHIVĂ COMENTARII