Sari direct la conținut

Ciolacu: Parlamentarii PSD vor vota împotriva desfiinţării Secției speciale. Dacă trece proiectul, îl atacăm la Curtea Constituțională

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu, Foto: Agerpres

Parlamentarii PSD vor vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, iar dacă proiectul de lege va fi totuşi adoptat vor face toate demersurile pentru a-l ataca la Curtea Constituţională, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

  • „Această Secţie specială nu trebuie desfiinţată. Cu alte cuvinte, vom vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale. Mai mult, vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituţională în cazul în care proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale va trece prin Parlament”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, întrebat cum vor vota social-democraţii în cazul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ.

Ciolacu a adăugat că PSD se va abţine la vot în cazul modificărilor la Codul penal şi la cel de procedură penală pe care partidele din coaliţia de guvernare intenţionează să le respingă, potrivit Agerpres.

  • „Sunt foarte multe recomandări şi decizii ale CCR care ar trebui transpuse în lege. Cred că e un pic superficial acest mod de a respinge în totalitate propunerile de modificare la cele două coduri, ele nu sunt în aplicare în acest moment. Cred că ne vom abţine de la vot”, a afirmat el.

Guvernul a aprobat în 18 februarie proiectul legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, care ar urma să intre la votul Parlamentului. „Este o promisiune a coaliţiei de guvernare şi o recomandare pentru respectarea MCV”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a acuzat o „ineficiență crasă” a acestei Secții la care s-au adunat aproape 6.000 de dosare nesoluționate.

Este vorba de proiectul făcut în mandatul fostului ministru al Justiției Cătălin Predoiu, din care au fost însă eliminate articolele care se refereau la „super-imunităţile” judecătorilor şi procurorilor, ceea ce a stârnit scandal în Consiliul Superior al Magistraturii, care, de altfel, l-a avizat negativ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro