Sari direct la conținut

Cod portocaliu de ploi în peste o treime de țară, până vineri dimineață și cod galben de vijelii până duminică

HotNews.ro
Avertizari meteo, Foto: ANM
Avertizari meteo, Foto: ANM

ANM a transmis un cod portocaliu de ploi în cantități însemnate în peste o treime de țară joi, până la ora 23.00, dar și un cod galben de instabilitate atmosferică valabil până vineri dimineață, ora 10.00.

Potrivit codului portocaliu, în după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

De asemenea, codul galben avertizează că, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Un alt cod galben, valabil de vineri dimineață până duminică dimineață, anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare, mai transmit meteorologii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro