Cotidianul: John G. Ionescu: "Imbatranim accelerat daca mancam multe dulciuri"
Intr-un interviu acordat ziarului Cotidianul, profesorul John G. Ionescu arata care sunt ultimele cercetari in domeniile antiimbatranire si psoriazis.
Profesorul John G. Ionescu este director stiintific si fondator al Clinicii Speciale Neukirchen, precum si al companiilor Bio-Data si Energy Cosmetic din Bavaria. In 1986 a absolvit cursurile Universitatii din Bucuresti de biochimie si imunologie, apoi s-a specializat la Montreal, pentru ca in 1980 sa se stabileasca in Germania, unde a primit titlul de Doctor al Universitatii din Saarbr?cken.
Metodele sale de tratare a alergiilor si a diferitelor afectiuni dermatologice i-au adus recunoasterea internationala. Este membru al Academiei Europene de Alergologie si Imunologie Clinica, al Societatii Germane de Toxicologie, al Academiei Americane de Medicina AntiAging, a activat ca profesor de biochimie clinica la Capital University of Integrative Medicine din Washington, iar in prezent este profesor asociat de medicina integrativa si gerontologie la Universitatea „Carol Davila“ din Bucuresti si profesor de medicina nutritionala la Donau University din Krems, Austria.
Metodele dumneavoastra de diagnosticare a unor boli de piele si conceptele de tratament fara citostatice, cortizon si radiatii au facut obiectul a numeroase lucrari stiintifice, aparute in reviste de specialitate din Europa si din SUA. Ce rezultate miraculoase ati obtinut in clinica pe care o conduceti? Care au fost directiile pe care v-ati axat?
In peste 200 de lucrari stiintifice sunt relatate rezultatele deosebite obtinute in diagnosticarea si tratamentul dermatitei atopice, psoriazisului, acneei, lupusului eritematos, dermatomiozitei, precum si eczemelor seboreice, microbiene sau toxice. In ultimii 12 ani ne confruntam din ce in ce mai mult cu pacienti suferind de boli de mediu, cum ar fi sensibilitatile multiple la concentratii infinitezimale de substante chimice, pe care din ce in ce mai multe persoane nu le suporta, sindromul oboselii cronice si fibromialgia. Observam o crestere exploziva a bolilor alergice si degenerative. In acest domeniu avem rezultate terapeutice de exceptie. Privitor la metodele speciale de terapie, trebuie sa precizam ca, pentru a trata in mod corect o boala, trebuie mai intai sa-i cunoastem cauzele. De aceea clinica noastra, care este cunoscuta pe plan european si mondial pentru diagnosticul acribic, detaliat al cauzelor acestor boli, se deosebeste in mod sensibil de clinicile care utilizeaza tratamente cu cortizon, retinoide, imunosupresive sau radiatii tocmai pentru ca nu foloseste metodele clasice de tratare a simptomelor, ci se axeaza pe tratarea specifica a cauzelor acestor boli. Acesta este, de fapt, si secretul terapeutic al succesului nostru. Bolile alergice au la baza o triada cauzala. Primul factor il reprezinta alergenii, aceste structuri proteice cu o greutate moleculara mare care pot declansa boala alergica numai in combinatie cu alti doi factori. Cel de-al doilea il constituie infectiile asociate, care afecteaza pielea, mucoasele si, in special, tractul digestiv. Al treilea, esential pentru declansarea unei alergii, este factorul de mediu. Numai impreuna acesti trei factori pot declansa o alergie.