Sari direct la conținut

Câteva cazuri în care resursele statului a fost folosite "eficient" iar SMURD, Poliția și armata s-au implicat activ …. în sprijinul demnitarilor

HotNews.ro

Reprezentanții departamentelor de urgență s-au făcut remarcați de-a lungul timpului prin exces de zel dar, nu în slujba cetățenilor de rând , ci pentru demnitarii statului. Un exemplu concludent în acest sens este cazul adolescentei omorâte în parcul Copou din Iași, în timp ce poliția locală lipsea din dispozitiv pentru a păzii vila primarului. În schimb, când vine vorba de relația cu cetățenii, organele de ordine dau în judecată cântăreți de hip-hop și amendează românii are le aduc injurii pe Facebook.

Cel mai recent caz este cel al senatorul PSD Virginel Iordache care a folosit în interes personal elicopterul SMURD pentru ajunge la spital în București pentru o enteroviroză. Logistica serviciului de urgență a fost folosită abuziv de un senator PSD care s-a speriat din cauza unei probleme la stomac.

Senatorul PSD Virginel Iordache a cerut să fie dus la București cu elicopterul SMURD de la spitalul județean Suceava, unde fusese diagnosticat cu enterovirus, deoarece „nu a avut încredere” în diagnosticul medicilor suceveni, a relatat Obiectiv de Suceava. Potrivit sursei citate, la București a primit același diagnostic.

„Habar n-aveți ce mișto e să fii senator! Când te strici la burtă, în loc să bei ceai, te plimbi cu elicopterul SMURD”, că Virginel Iordache „nu a ținut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât și ar fi menționat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie” a scris âzZiarul sucevean.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a precizat public că nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava și că solicitarea a venit de la medicii Spitalului Județean Suceava.

În 2015, o adolescentă a fost ucisă în Parcul Copou de prietenul ei, în timp ce poliţiştii locali aveau ordin să păzească vila primarului, potrivit ziarul Adevărul.

În dosarul în care primarul Iașului (la vremea respectivă), Gheorghe Nichita, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), mai exact în rechizitoriul procurorilor a fost menționat că Nichita avea gardă personală compusă din poliţişti locali ce îi păzeau vila din cartierul ieşean Copou. Agenţii lucrau pe schimburi şi se asigurau că strada pe care era situată casa primarului nu era blocată de autoturisme sau că nimeni nu îl apostrofează pe edil atunci când acesta pleca sau venea de la serviciu.

În timpul în care poliţiştii locali efectuau aceste servicii, zone de maximă importanţă din acelaşi cartier, printre care şi Parcul Copou, au rămas nesupravegheate. Procurorii DNA notează că un efect indirect al acţiunilor baronului a fost o crimă. Este vorba o adolescentă care a fost ucisă în Parcul Copou, într-o zonă nesupravegheată.

Diana Gugulică, o adolescentă de 16 ani a fost strangulată de fostul iubit în Parcul Copou, în plină zi, într-o zonă nesupravegheată. Supravegherea vilei lui Nichita a adus un prejudiciu de 124.195,66 lei Poliţiei Locale, potrivit DNA. Suma reprezintă jumătate din întreg prejudiciu imputat lui Nichita în dosarul în care a fost trimis în judecată.

În 2017 ministrul de Interne, Carmen Dan reclama public că a găsit microfoane în casa în care locuiește și a depus plângere penală că i-a fost violat domiciliul și viața privată. Carmen Dan a declarat public că a găsit în locuința sa un dispozitiv care pare a fi unul de înregistrare audio, precizând că a sesizat Poliția care, evident a deschis un dosar penal.

La câteva luni procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul deschis pentru că microfonul ar fi fost instalat de doi bărbați chemați tocmai de ministrul de Interne Carmen Dan pentru a verifica dacă în apartament există tehnică de înregistrare, sic!

Un alt caz de abuz al demitariilor de logistică și aparatura statului folosit pentru situații de urgență este si cel al lui Gabriel Oprea care, în calitatea de ministru al Apărării, folosea elicopterul instituției pentru a merge la ședințele de partid.

În 2011 Tiberiu Frăţilă, reprezentant al MAPN, a declarat public, într-o emisiune la Antena 3, că ministrul a fost plecat cu elicopterul statului mai întâi la o vizită la Galaţi, după care a plecat către alte judeţe din ţară, unde a vizitat mai multe unităţi militare. La Galți avuseseloc de fapt î ședință UNPR-partidul pe care îl conducea. „Ministrul Apărării Naţionale are dreptul prin lege să folosească mijloace de transport ale MApN în interes de serviciu. În afară de ministrul Apărării, domnul Gabriel Oprea este şi parlamentar şi om politic. A fost la Sebeş, Alba, Sibiu, Galaţi şi Deva în vizite de lucru”, a explicat la aceea vreme Frăţilă.

În schimb, când vine vorba de relația cu cetățenii, organele de ordine dau în judecată cântăreți de hip-hop și amendează românii are le aduc injurii pe Facebook.

La începutul lunii iunie sindicaliștii din Poliție s-au arătat deranjați de o melodie cântată de trupa Parazi

ții . Aceștia au anunțat că vor să dea în judecată formația pe motiv că scos recent o piesă denumită „Antimiliție” și pe care polițiștii o consideră jignitoare, din cauza versurilor.

Totodată, polițiștii suntt foarte atenți și urmăresc îndeaproape postările de pe Facebook în care sunt criticați. Potrivit Digi 24 un bărbat a fost amendat după ce a scris un mesaj plin de injurii la adresa polițiștilor locali din Galaţi. Acesta a fost amendat cu 1.000 lei de Poliția Locală pentru injurii si expresii jignitoare la adresa instituției, a agenților de poliție și a familiilor acestora.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro