Sari direct la conținut

Cum ar putea arata Bucurestiul: Stele, aviatori si bronz pe Bulevardul Aviatorilor

HotNews.ro

Dupa unii, Bulevardul Aviatorilor din Capitala este un loc frumos datorita copacilor care il strajuiesc si a simplitatii pe care o degaja. Pentru altii, locul ar avea nevoie de ceva in plus, care sa-l scoata din anonimat.

Cei care doresc o schimbare pot vedea ce ar putea iesi din sobrul bulevard dupa ce ar incapea pe mana arhitectilor.

In prima jumatate a anului 2009, Fundatia Culturala “Bartoc”, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, a organizat un concurs public pentru realizarea Monumentului Aeronauticii pe Bulevardul Aviatorilor, intre Piata Charles de Gaulle si Piata Aviatorilor. Initiativa are ca scop comemorarea a 75 ani de la inaugurarea, pe data de 20 iulie 1935, a Monumentului Eroilor Aerului, amplasat in actuala Piata a Aviatorilor.

Pe langa instalarea unor piese care reprezinta monumentul in sine, cele doua organizatii au cerut arhitectilor sa vina cu idei si pentru amenajarea peisagistica a bulevardului. Premiul I nu a fost acordat. Castigatorul premiului II si al concursului este arhitectul Razvan Luscov.

“Monumentul in sine este reprezentat de patru piese amplasate pe colturile Pietei Aviatorilor, intre copaci. Pe aceste piese va fi scris numele eroilor aerului de dupa 1935. In acest moment ele nu se regasesc nicaieri. Este un proiect care degaja simplitate, iar pentru realizarea lui nu este necesara taierea niciunui copac”, ne-a declarat Razvan Luscov.

Dupa castigarea concursului, cele patru piese ale monumentului au suferit modificari. Acestea vor fi din bronz si vor avea inscriptionate pe ele numele aviatorilor.

Pe locul III se afla un proiect realizat de arhitectii Stefania Constantinescu si Emanuela Rus.

Organizatorii concursului si-au propus sa realizeze proiectul castigator in acest an. Pentru a-l pune in practica sunt necesare aprobari de la Primaria Capitalei, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii.

Despre Bucuresti, majoritatea oamenilor ar spune ca este un oras trist, murdar, dezordonat. Spatiile publice or nu exista, or sunt lipsite de viata. Orasul colcaie de terenuri lasate in paragina, strazile apartin masinilor, nu oamenilor. Realitatea este dezamagitoare, insa de idei nu ducem lipsa. Iar daca ar fi puse in practica, probabil, Bucurestiul s-ar putea compara cu orice alt oras european civilizat. HotNews.ro va prezinta o serie de proiecte concepute de arhitecti si de studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Implementate, aceste ideii ar putea da o alta fata Capitalei. Vezi cum ar putea arata orasul tau!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro