Sari direct la conținut

Cum s-a strecurat România în cursa pentru nomazii digitali și banii lor

​​Panorama.ro
Tânăr în ținută de vară care lucrează de la distanță, Foto: Navarro Parcerisas Carles / Alamy / Profimedia
Tânăr în ținută de vară care lucrează de la distanță, Foto: Navarro Parcerisas Carles / Alamy / Profimedia

La trei ani după începutul pandemiei, când angajatorii fie au bătut în cuie modelul de lucru hibrid sau exclusiv de acasă, fie își cheamă, cu vorba bună sau cu forța, angajații la birou, tot mai multe guverne au pus ochii pe banii unei categorii odinioară excentrice de lucrători: nomazii digitali.

Cu vize speciale și diverse facilități, țările încearcă să ademenească acest segment de lucrători de oriunde, a căror putere economică nu mai poate fi ignorată. Iar România, cu o lege nou-nouță pentru nomazii digitali, vrea să se pună și ea pe această hartă internațională. După cum vom vedea, avem ce oferi, dar e foarte important să putem ține pasul și cu ce fac „rivalii” europeni la acest capitol.

Odată cu împrăștierea lucratului de oriunde, țările au început să investească bani grei în crearea unui mediu propice de lucru pentru a ademeni nomazii digitali.

Primul pas a fost să formalizeze statutul nomazilor digitali, pentru a le oferi drept de ședere și un regim fiscal avantajos. Așa a apărut trendul vizelor pentru nomazii digitali.

Citește mai mult pe panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro