Sari direct la conținut

Cum se vor face recrutarile in ASF de la 1 iulie 2014: Prin concurs, printr-un program dedicat absolventilor facultatilor de profil, dar si prin recrutare directa si mobilitate interna

HotNews.ro
Misu Negritoiu, presedintele ASF, Foto: Hotnews
Misu Negritoiu, presedintele ASF, Foto: Hotnews

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care de la inceputul acestui an se afla in centrul unui scandal de proportii privind fapte de coruptie la varf, salarii uriase si numarul mare de sotii, foste sotii si copii ai unor politicieni importanti angajati ai acestei autoritati, a anuntat luni ca de la 1 iulie 2014 va avea o noua politica de recrutare si promovare a personalului. Astfel, recrutarea se va face prin concurs, printr-un program dedicat absolventilor facultatilor de profil dar si prin recrutare directa exclusiv pentru ocuparea posturilor de consilier la Cabinetele membrilor Consiliului ASF sau prin mobilitate interna prin transferul salariatului pe un post vacant similar in cadrul aceleiasi structuri organizatorice ori al unei alte structuri organizatorice.

  • „Conform ‘Politicii de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor in structura organizatorica a ASF’, care intra in vigoare de la 1 iulie 2014, ocuparea posturilor vacante in cadrul Autoritatii se face printr-o selectie externa si interna desfasurata simultan, care asigura echilibru, competitivitate si deschidere catre piata pentru atragerea celor mai buni profesionisti.
  • Recrutarea in ASF se face prin concurs (test profesional, evaluarea compatibilitatii cu postul prin testare psihometrica si interviu, interviul socio-profesional) la care participa cel putin 3 candidati interni si externi pentru fiecare post in parte. De asemenea, ASF lanseaza si Programul TINERE TALENTE dedicat atragerii de tineri absolventi ai facultatilor/masteratelor/doctoratelor de profil, precum si recrutarii de tineri angajati care sa se implice in procesul de redresare si dezvoltare a institutiei.
  • Principiile pe care se bazeaza procesul de recrutare si selectie sunt cele ale pietei libere de resurse umane si se realizeaza printr-un proces unitar si nediscriminatoriu pentru toti candidatii participanti, pe baza cerintelor prestabilite pentru fiecare post vacant/temporar vacant”, se arata in comunicatul de presa transmis luni de ASF.

In final, autoritatea mai spune ca intreaga politica de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor in structura organizatorica a ASF – poate fi consultata pe site-ul ASF accesand urmatorul link.

Potrivit acestui document, recrutarea implica mai multe metode, inclusiv recrutarea directa si mobilitatea interna:

  • „Recrutarea in A.S.F. implica urmatoarele metode:
  • A. Concurs (test profesional, evaluarea compatibilitatii cu postul prin testare psihometrica si interviu, interviul socio-profesional);
  • B. Prin Programul TINERE TALENTE, dedicat atragerii de tineri absolventi ai facultatilor / masteratelor/ doctoratelor de profil, precum si recrutarii de tineri angajati care sa se implice in procesul de redresare si dezvoltare a institutiei;
  • C. Prin recrutare directa exclusiv pentru ocuparea posturilor de consilier la Cabinetele membrilor Consiliului A.S.F, prin identificarea unor specialisti cu performante profesionale deosebite sau prin mobilitate interna prin transferul salariatului pe un post vacant similar in cadrul aceleiasi structuri organizatorice ori al unei alte structuri organizatorice”, se arata in acest document (vezi documentul atasat).

Amintim ca la inceputul acestui an, ASF a fost in centrul unui scandal urias legat de veniturile lunare de zeci de mii de euro suplimentate cu prime de vacante si de sfarsit de an precum si de numarul mare de sotii, foste sotii si copii ai unor politicieni importanti angajati in aceasta autoritate a statului menita sa supravegheze trei mari piete: de capital, de asigurari si de pensii private.

In plus, fostul presedinte ASF, Dan Radu Rusanu si Marian Mirzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Laura Chitoiu, sotia fostului ministru al Finantelor si fosta director al Directiei Avizari ASF, au fost trimisi in judecata de DNA pentru coruptie in dosarul ASF-Carpatica.

  • Cornel Moldoveanu, trimis in judecata in dosarul ASF-Carpatica, este si in prezent vicepresedinte ASF, membru executiv – sectorul asigurarilor-reasigurarilor

Tot in acest dosar a mai fost trimis in judecata si Cornel Moldoveanu, vicepresedinte ASF, care ocupa si in prezent aceasta functie.

La inceputul acestei luni, noul presedinte al ASF, Misu Negritoiu, a anuntat ca de la 1 octombrie va intra in vigoare o noua organigrama care „nu afecteaza numarul angajatilor, ci functiile de conducere, care se reduc de la 161 la 104”.

La data de 30 mai 2014, numarul total al angajatilor din cadrul ASF era de 597 de persoane, dintre care 161 de persoane ocupau functii de conducere (sefi departament, directori, directori adjuncti, sefi serviciu).

In data de 9 mai 2014, in prima conferinta de presa de la preluarea sefiei ASF, Negritoiu a anuntat ca autoritatea va intra intr-un proces de realiniere si ajustare, in urma caruia numarul personalului va fi revizuit si se vor face reduceri masive de cheltuieli cu personalul, in urmatoarele 3-6-9 luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro