Departamentul pentru Energie a primit o singura oferta pentru intermedierea listarii Complexului Energetic Oltenia
Departamentul pentru Energie, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, a primit o singura oferta in cadrul procesului de selectare a intermediarului listarii a 12% din actiunile Complexului Energetic Oltenia. Oferta a fost depusa de Consorţiul format din Group Societe Generale (lider de sindicat) şi SSIF SWISSCAPITAL S.A. Capitalul social al complexului energetic Oltenia va fi majorat cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent. Din acest pachet, 12% din actiuni vor fi listate pe bursa, iar 3,29% din actiuni vor putea fi subscrise de Fondul Proprietatea in cadrul dreptului de preferinta.
„În cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Primare de Vânzare de Acţiuni nou emise ca urmare a unei majorări de capital social reprezentând 15% din capitalul social existent al Societăţii Comerciale Complexul Energetic Oltenia S.A., derulată de către societate sub coordonarea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor acestei societăţi în sisteme de tranzacţionare administrate de Bursa de Valori Bucureşti S.A., a fost depusă o ofertă din partea Consorţiului format din Group Societe Generale (lider de sindicat) şi SSIF SWISSCAPITAL S.A. Comisia comună, numită din partea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie şi Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia S.A., a procedat la deschiderea ofertei, ulterior urmând a se realiza evaluarea acesteia”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Capitalul social al complexului energetic Oltenia va fi majorat cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent, cu acordarea dreptului de preferinta de subscriere al actionarilor privati existenti, adica Fondul Proprietatea, potrivit unei Hotarari de Guvern privind strategia de privatizare a societatii. Strategia prevede initierea unei oferte publice primare de vanzare de actiuni, prin oferirea spre subscriere a unui pachet de actiuni nou emise reprezentand 12% din capitalul social existent anterior majorarii capitalului social. Aceasta este o prima etapa a privatizarii pachetului majoritar.
„Se prevede emiterea unui pachet de actiuni suplimentar reprezentand 3,29% din capitalul social existent, pentru asigurarea subscrierii in cadrul dreptului de preferinta a Societatii Comerciale Fondul Proprietatea S.A. de a-si pastra cota de participatie detinuta anterior majorarii capitalului social. Astfel, capitalul social al Societatii se majoreaza cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent”, se precizeaza in nota de fundamentare a actului normativ.