Sari direct la conținut

Directorii de la Republica si-au facut sindicat

Adevarul

Sindicatul Malaxa, de la uzina bucurestena Republica, devenit celebru in urma procesului prin care a devenit stapan pe bunurile uzinei pana la recuperarea a 2 milioane de USD in contul salariilor restante, are concurenta. In 26 iunie, Constantin Dobre, liderul sindicatului s-a dus la Judecatoria sectorului 3 pentru a inregistra niste modificari la statut, conform noii Legi a sindicatelor.

Modificarile fusesera adoptate de adunarea generala si de un comitet ales statutar. Grefiera judecatoriei a refuzat sa inregistreze actele pe motiv ca un alt comitet al sindicatului Malaxa a depus deja alte documente.

Intre cei 16 semnatari ai sindicatului paralel apar numele unor persoane care, moral daca nu si legal, n-ar trebui sa aiba nimic de-a face cu sindicalismul: Mihai Toader – director general Republica, Tase Valcea – director tehnic, Laurentia Vasilescu – director economic, Florin Tigaran – director economic pana acum cateva saptamani.

Aparitia sindicatului concurent coincide cu finalizarea raportului Autoritatii Nationale de Control conexata la dosarul de urmarire penala nr.699/P/2003 asupra vechii conduceri a societatii, precum si cu cercetarile declansate in baza acestui raport.

„Infiintarea noului sindicat are la baza solicitarea investitorului rus (fostul proprietar al uzinelor Republica in timpul caruia au fost acumulate restantele salariale de 2 milioane de USD, n.n.

) de a face orice pentru a nu se pune in practica plata salariilor restante precum si descoperirea si vanzarea pieselor si subansamblelor aflate in cele 16 magazii si inexistente in bilantul contabil”, sustine Constantin Dobre. Astazi este primul termen de judecata intre cele doua sindicate.

Oamenii se tem ca daca echipa directorilor va avea castig de cauza, sechestrul asigurator asupra bunurilor uzinei pana la recuperarea integrala a salariilor va fi anulat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro