Sari direct la conținut

Euroins Romania anunta ca isi va majora capitalul social cu 100 milioane lei

HotNews.ro

Adunarea ordinara a Consiliului de Administratie al Euroins Romania si Euroins Insurance Group (EIG), reunita la Bucuresti, a decis in data de 25 februarie cresterea capitalului social cu 100 milioane lei, cea mai mare marire de capital de pana acum, a anuntat miercuri asiguratorul. Adunarea actionarilor va vota marirea de capital in data de 15 aprilie. Amintim ca in perioada 28 august-18 septembrie 2013, Euroins a fost sanctionata de ASF cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii RCA, in urma neregulilor depistate.

In urma acestei mariri, a opta, capitalul social al Euroins Romania va fi de 238,5 milioane lei. Ultima marire de capital a avut loc in decembrie 2013 si a avut valoarea de 18,7 milioane lei. Valoarea totala a infuziilor de capital din ultimii ani depaseste 50 milioane euro.

  • „Decizia de crestere a capitalului social al Euroins Romania reflecta angajamentul strategic in favoarea intaririi pozitiei companiei in tara noastra, precum si sprijinul pe care actionarii sunt decisi sa il acorde pentru a sustine dezvoltarea activitatii si a asigura soliditatea companiei pe piata asigurarilor. Euroins Romania creeaza, astfel, o fundatie solida pentru extinderea strategica de anul acesta catre mai multe segmente de piata si clienti, precum si pentru imbunatatirea continua a operatiunilor si a nivelului serviciilor oferite consumatorilor”, se mentioneaza in comunicatul de presa al asiguratorului.

Amintim ca in data de 28 august 2013, ASF a sanctionat EUROINS cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii RCA. In aceeasi sedinta, ASF a hotarat sanctionarea directorului general al societatii cu amenda in cuantum de 50.000 de lei si sanctionarea directorului de daune al societatii cu retragerea aprobarii acestuia.

Decizia ASF, din 28 august 2013, a fost luata dupa ce controlul efectuat la EUROINS in perioada mai-iunie 2013 a constatat printre altele ca:

– reglementarile si instructiunile de constatare si lichidare a daunelor nu sunt adecvate;

– a fost diminuat in mod nejustificat cuantumul despagubirii fata de valoarea rezultata din documentele existente la unele dosare de dauna;

– plata unor dosare de dauna catre pagubiti s-a facut cu intarziere fata de termenele prevazute de normele legale;

– au fost identificate dosare de dauna in care partea prejudiciata nu a fost notificata cu privire la respingerea pretentiilor de despagubire si la motivatia respingerii.

Ulterior, in data de 18 septembrie 2013, Consiliul ASF a decis incetarea interzicerii temporare a practicarii asigurarii RCA de catre EUROINS Romania Asigurare-Reasigurare SA. Societatea poate relua practicarea RCA incepand cu momentul primirii comunicarii din partea ASF. Decizia a fost luata dupa ce EUROINS a prezentat autoritatii modul in care a corectat pana acum neregulile pentru care a fost sanctionata si un plan de masuri care vizeaza corectarea sustenabila a aspectelor sesizate in actiunile de control. Implementarea planului de masuri va fi monitorizata, la sediul societatii EUROINS, de catre un reprezentant ASF, pentru o perioada de pana la 60 de zile, anunta la acea data ASF.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro