Sari direct la conținut

Exerciții de imagine: Doi parlamentari susțin că vor renunța la pensia specială, după ce au depus o declarație la notariat

HotNews.ro
Ionut Simionica (facebook), Foto: Hotnews
Ionut Simionica (facebook), Foto: Hotnews

Deputatul Ionuț Simionescu a susținut, sâmbătă, pe Facebook, că a depus la notar o declarație pe proprie răspundere prin care se obligă să renunțe la pensia specială. El mai susține că vrea să demonstreze astfel că ”onestitatea” sa nu poate fi pusă la îndoială. Un gest similar a fost făcut de senatorul Nicolae Marin.

”Printr-o declarație semnată în fața notarului, mi-am asumat, pe proprie răspundere, obligația de a renunța la pensia de parlamentar. (…) Am condiționat votul meu la învestitura Guvernului Orban de promovarea acestei inițiative și am votat legea în Parlament. Indiferent de jocurile politice care se vor mai consuma pe această temă, nimeni nu va mai putea pune la îndoială, de azi înainte, onestitatea mea în ceea ce privește susținerea eliminării pensiilor speciale”, a susținut deputatul PMP.

Și senatorul Nicolae Marin (ex-PSD, în prezent membru Pro România) a susținut că a depus la notariat un act prin care ar urma să renunțe la pensia specială. Acesta a spus că mai mulți colegi din partid îi vor urma exemplul, pentru că legea votată în Camera Deputaților „este o cacealma”.

Legea care elimină pensiile speciale pentru magistrați și parlamentari a fost adoptată marți de Camera Deputaţilor cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri.

Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă.

Actul normativ nu-i vizează pe militari și polițiști.

Chiar dacă parlamentarii au eliminat pensiile speciale legea riscă să nu poată fi aplicată. Magistrații au anunțat că vor contesta legea la CCR și există șanse mari ca aceasta să fie declarată neconstituțională.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro