Faze tari: Acum, apa mării poate fi folosită ca sursă pentru combustibilul bio: inovaţia poate duce la un combustibil sustenabil care să concureze cu cei fosili; Un asteroid mai mare decât piramida din Giza va trece pe lângă Pământ; Prinşi cu minciuna: Pățania unui bătrân. A mers la spital să se trateze, dar s-a ales cu un credit la CAR.
- Redactia Hotnews
Acum, apa mării poate fi folosită ca sursă pentru combustibilul bio: inovaţia poate duce la un combustibil sustenabil care să concureze cu cei fosili. Echipa condusă de cercetătorii de la Universitatea Nottingham a găsit că apa mării poate înlocui apa dulce pentru a produce bioetanolul, un combustibil sustenabil, reducând astfel riscul de secare al rezervoarelor cu apă dulce. Studiul a fost publicat recent în Scientific Reports, iar rezultatele au arătat că apa mării poate fi folosită pentru producţia de bioetanol cu ajutorul unui ferment marin, scrie Science Daily. Apa este un element cheie în procesul de fermentare pentru producerea bioetanolului, un combustibil bio derivat din porumb sau trestie de zahăr. Cu tehnologia de astăzi, este nevoie de 1.388 – 9.812 litri de apă dulce pentru fiecare litru de etanol produs, potrivit Descoperă.
Aplicația NASA care te lasă să te prefaci că ești astronaut. Pentru a celebra cea de-a cincisprezecea aniversare a lansării telescopului spațial Spitzer, NASA a lansat o aplicație care îți permite să-ți faci sefie-uri cu cele mai spectaculoase peisaje din Calea Lactee pe fundal. Deci în cazul în care „vrei să vezi” cum e să fii astronaut sau pur și simplu te-ai săturat de filtrele de le Snapchat și Instagram, poți să încerci aplicația oferită de oamenii de știință. NASA Selfies este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android și este foarte simplu de utilizat. Îți faci un seflie cu fața ta (sau a altei persoane) pe care o inserezi în casca unui costum de astronaut, potrivit Playtech.
Motivul pentru care o universitate din Siberia a acoperit mai multe statui nud. O universitate din Siberia a acoperit mai multe statui nud pentru vizita unei delegații formate din preoți ortodocși. Universitatea de Arhitectură, Arte și Design Novosibirsk deține două sculpture romane, la intrare, însă, în uma vizitei unor preoți, una dintre opera a fost acoperită cu un prosop portocaliu. “Statuile au fost acoperite pentru a nu-i jigni pe membrii delegației”, a declarat o sursă anonimă, potrivit stirileprotv.ro.
Prinşi cu minciuna: Într-o reclamă la Huawei Nova 3 au fost utilizate fotografii realizate cu DSLR-ul. Reclama care promovează Huawe Nova 3 include un cuplu care realizează multe selfie-uri cu telefonul, fiecare fotografie în parte prezentând o altă funcţie a camerei cu AI creată de companie. Din păcate însă, toate aceste instantanee prezentate drept selfie-uri reale captate de telefon sunt doar fotografii profesionale realizate cu un DSLR. Minciuna nu ar fi fost însă scoasă la iveală prea curând, dacă actriţa care a jucat în reclamă nu publica pe Instagram o fotografie de la filmări, potrivit Descoperă.
Un asteroid mai mare decât piramida din Giza va trece pe lângă Pământ. Asteroidul 2016 NF23 urmează să treacă pe lângă planeta noastră săptămâna viitoare, mai exact, pe 29 august, la o distanță de aproximativ trei milioane de mile (aproape cinci milioane de kilometri) de Pământ. Este o distanță de vreo 13 ori mai mare decât cea dintre planeta noastră și Lună. Oamenii de știință spun că această distanță nu e chiar atât de mare pe cât ni se pare, dar este suficient de sigură cât să răsuflăm ușurați, potrivit Playtech.
Pățania unui bătrân. A mers la spital să se trateze, dar s-a ales cu un credit la CAR. Surpriză neplăcută pentru un bărbat de 67 de ani, din Botoşani. Grav bolnav, el a ajuns la spital să se trateze, iar o asistentă l-a făcut dator la Casa de Ajutor Reciproc. Femeia i-a folosit datele personale şi a luat un credit de 15.000 de lei. Iar pacientul a aflat că este dator abia după un an şi jumătate. Bărbatul a fost internat de două ori la Spitalul de Pneumofiziologie din Botoşani, potrivit stirileprotv.ro.