Faze tari: Beneficiile pentru cetăţeni ale Laserului de la Măgurele; Cum arata tanara data jos din avion pentru ca era "prea dezbracata"; Mercedes a tras o reclamă superbă în România, că avem decor ca-n 1900
Beneficiile pentru cetăţeni ale Laserului de la Măgurele. După ce laserul de la Măgurele a atins 10 PetaWatts, cea mai mare putere din lume, printre beneficiile pentru cetăţeni se numără cercetări din domeniul medical, în domeniul hi-tech sau facilitarea transferului tehnologic către mediul de afaceri, afirmă reprezentanţii CJ Ilfov, potrivit Descoperă.ro.
Cum arata tanara data jos din avion pentru ca era „prea dezbracata”. O tanara de 21 de ani din Marea Britanie a avut o vacanta de cosmar. Emily O’Connor zbura de la Birmingham spre Tenerife, cand staff-ul liniei aeriene a venit si a rugat-o sa se acopere sau va fi data jos din avion, scrie Sport.ro.
Mercedes a tras o reclamă superbă în România, că avem decor ca-n 1900. Mercedes a făcut o reclamă despre prima femeie care a condus un automobil. Rezultatul e admirabil. Mai mult, reclama a fost filmată în România, pentru că era necesar un decor ca acum 100 de ani. De fapt, chiar mai mult de un secol, deoarece prima persoană care a condus un automobil a fost Bertha Benz (1849 – 1944), soția și partenerul de afaceri al lui Karl Benz, considerat inventatorul automobilului, scrie Playtech.
Au măcinat un smartphone în blender. Oamenii de ştiinţă au fărâmat un telefon mobil inteligent în blender pentru a efectua o analiză chimică a conţinutului acestuia, relatează joi Press Association. O echipă de cercetători de la Universitatea din Plymouth a realizat un studiu pentru a afla cantităţile de elemente rare, supranumite şi minerale „de conflict”, conţinute de fiecare telefon şi pentru a încuraja reciclarea acestora, scrie Digi24.
Satul din România, renumit pentru zecile de berze care-și fac cuib aici anual. Cu o punctualtate de ceasornic, la jumătatea lunii martie, primele berze s-au întors în ţară, şi sunt primite de săteni cu încântare. Comuna Cristian din Sibiu e vestită pentru zecile de cuiburi ale acestor păsări nobile, dar şi pentru că aici există un adăpost pentru berzele rănite, care nu mai pot zbura ca să-şi petreacă iarna în ţările calde, scrie Știrile Protv.