Faze tari: O specie primitivă a omului a dispărut din cauza ”lenei”; Șase mașini, înghițite de un crater apărut din senin în asfalt; Nu numai italienii au turnul lor înclinat. Există unul și în inima Transilvaniei
Șase mașini, înghițite de un crater apărut din senin în asfalt. Un crater apărut din senin în asfalt a înghiţit 6 maşini aflate în parcarea unui magazin din Pennsylvania. Iar unele aveau şi oameni la bord. O singură femeie a avut însă nevoie de ajutorul poliţiştilor ca să iasă din vehicul. Şoferiţa le-a povestit jurnaliştilor că a simţit cum pământul se mişcă, apoi cum automobilul i se duce la vale în groapa adâncă de aproape 2 metri, potrivit StirileProtv.ro.
O specie primitivă a omului a dispărut din cauza ”lenei”. O nouă cercetare arheologică demarată de Universitatea Naţională din Australia (ANU) sugerează că Homo erectus, o specie a omului primitiv a dispărut în mare parte deoarece era „bogată”. Specialiştii au descoperit că Homo erectus utiliza „strategii ce necesitau mai puţin efort” atunci când realizau unelte sau adunau resurse. Conform Phys, „lenea” şi incapacitatea de a se adapta schimbărilor climatice au jucat un rol important în dispariţia speciei, scrie Descopera.ro.
Nu numai italienii au turnul lor înclinat. Există unul și în inima Transilvaniei. În satul Ruși, la mijlocul drumului dintre Sibiu și Mediaș, turiștii pot vedea de la câțiva kilometri turnul înclinat al bisericii evanghelice din localitate. Lăcășul de cult a fost construit în anul 1741, iar alunecările de teren din apropierea bisericii au făcut că turnul se să încline câteva grade. Se vede cu ochiul liber această înclinație mai mare decât cea din Mediaș și chiar mai mare decât cea din Pisa, spun experții, potrivit digi24.ro.
Momentul în care un băiețel încearcă să evadeze dintr-o “grămadă” de cățeluși. Imagini adorabile cu un băieţel care încearcă, fără succes, să evadeze dintr-o “grămadă” de pui de golden retriever, provoacă zâmbete în lumea întreagă. Fiecare mişcare a băieţelului este urmărită de prietenii lui care au mult chef de joacă. Cei 7 căţeluşi încearcă să îi atragă atenţia, dând energic din codiţe şi trăgându-l de bluză, potrivit StirileProtv.ro.
Sonda ”ce va atinge Soarele” a fost lansată cu succes. Tot ce trebuie să ştii despre misiunea istorică Parker. Atingerea unei stele nu este un lucru uşor. Soarele este uriaş, fiind compus din plasmă ce generează un câmp magnetic care are o activitate haotică. Acesta este lucrul pe care NASA vrea să îl facă cu sonda Parker Solar Probe, lansată duminică la bordul rachetei Delta IV Heavy. Scopul misiunii de 1,4 miliarde de dolari este să ajungă la 6,4 milioane de kilometri de Soare, distanţă suficient de redusă pentru analizarea atmosferei misterioase, a vânturilor solare şi a altor proprietăţi, potrivit Descopera.ro.