Sari direct la conținut

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa judecat pentru delapidarea a 9 milioane de lei, cere să revină la Malaxa ca medic / Avocat: "Este un chirurg de care are nevoie societatea"

HotNews.ro

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Floreasca, judecat pentru delapidare şi luare de mită (este acuzat de delapidarea a 9 milioane de lei din banii spitalului pe care l-a condus), a contestat desfacerea contractului de muncă, avocatul său susținând că acesta trebuia doar suspendat pe durata cercetărilor, până în prezent nefiind confirmată vinovăţia sa.

„Cererea pe care a făcut-o, contestaţia împotriva desfacerii contractului de muncă, este opţiunea dânsului. Trebuia suspendat (contractul de muncă al lui Florin Secureanu – n.red.) nu desfăcut. Suspendat pe perioada cercetărilor, pentru că nu este dovedit vinovat pentru acuzaţiile care i s-au adus” a spus avocatul Dan Voinea la Realitatea Tv, potrivit News.ro.

Întrebat dacă fostul manager al spitalului Malaxa continuă să şi susţină nevinovăţia, avocatul a răspuns: „Da, dânsul se consideră nevinovat”.

În opinia avocatului său, Secureanu este „un chirurg de care are nevoie societatea, indiferent de alte fapte de care este acuzat”.

La rândul său, Florin Secureanu a declarat la Realitatea Tv că instanţa va decide dacă desfacerea contractului de muncă în acest caz a fost legală.

Întrebat ce anume s-a schimbat de la momentul in care, fiind în boxa arestaţilor, recunoştea acuzaţiile şi spunea că le regretă, Florin Secureanu a răspuns: „Boxa. Am dreptul la muncă, am dreptul de a lucra într-un post in care am dat examen?”

Florin Secureanu mai spune că în prezent lucrează într-un alt spital şi susține că în momentul în care a vrut să încheie contractul cu CNAS prin firma la care lucrează, a constatat că are contract cu CNAS la spitalul Malaxa: „Eu m-am dus să depun acele cereri sa mă scoată din relaţia cu spitalul Malaxa” a spus el, precizând că a cerut spitalului situaţia sa juridică şi i s-a spus că i-a fost desfăcut contractul său de muncă din anul 2017.

Secureanu a refuzat sa dea detalii despre locul de muncă unde profesează în prezent, precizând că nu operează.

În ceea ce priveşte acuzaţiile care i se aduc, el susține că a spus anterior că regretă „cele întâmplate” şi nu că recunoaşte faptele.

Secureanu, acuzat că și-a însușit sume semnificative din banii spitalului

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată de DNA pe 15 mai 2017, în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Florin Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.

Alături de Secureanu au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru două infracţiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelaşi spital, pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, la data faptelor şef al Serviciului Tehnic – Administrativ al Spitalului Malaxa, şi Ştefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeaşi unitate medicală, pentru complicitate la delapidare şi fals intelectual, precum şi Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru şi Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar şi Cristian Ioniţă şi Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti în perioada 1 aprilie 2007 – 29 noiembrie 2016, timp în care „a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro