Sari direct la conținut

Formatorii in jurnalism si comunicare numara 107 membri

HotNews.ro

Asociatia Formatorilor in Jurnalism si Comunicare (AFJSC) are 107 membri, in urma Adunarii Generale de sambata, 13 octombrie.

Membrii prezenti au votat strategia si conducerea AFJSC. Presedinte a fost reales Mihai Coman, decanul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunciarii a Universitatii Bucuresti. Profesorul american Peter Gross a prezentat un model al unei asociatii similare din SUA, cu 4.000 de membrii si care a fost constituita in 1920.

Conducerea AFJSC

Consiliul Director al Asociatiei va avea urmatoarea componenta:

Mihai Coman- Presedinte;

Remus Pricopie -Vicepresedinte;

Raluca Radu – Secretar;

Val Valcu – Membru;

Gabriela Rusu – Membru;

Gabriel Paslaru – Membru;

Gabriel Parvu – Membru.

Directii

Strategiile globale ale asociatiei:

 invatamant

 cercetare

 standarde profesionale

 insertie profesionala.

Detalii:site-ul Asociatiei Formatorilor in Jurnalism si Comunicare

Peter Gross: Modelul american al Asociatiei Scolilor de Jurnalism si Comunicare

Profesorul Peter Gross a prezentat Asociatia Scolilor de Jurnalism si Comunicare de Masa din SUA, creata in anii 1920 in sprijinul specialistilor in comunicare din America.

Asociatia are mai multe sectoare printre care amintim: publicitate, relatii publice, presa scrisa, audio-vizual, istorie, studii culturale si critice, comunicare internationala, sisteme mass-media, etica, managementul mass-media, tehnologiile comunicarii.

In organizatia academica sunt mai mult de 4.000 de profesori; organizatia incurajeaza cercetarea in domeniu si imbunatatirea calitatii actului de predare. Asociatia sustine specializarea in functie de nise de comunicare, gen: jurnalism cetatenesc, jurnalism stiintific, etc.

A fi membru in asociatie inseamna si primirea unor reviste stiintifice gratuit pe baza de subscriptie, reviste publicate sub patronajul asociatiei. Baza de date a asociatiei este folosita pentru aplicarea de chestionare pe diferite teme de interes; asociatia a aprobat un cod de etica profesionala. Pierderea acreditarii din partea asociatiei poate avea consecinte asupra pastrarii locului de munca.

Acreditarea se bazeaza pe o autoevaluare si o evaluare din partea universitatii. De asemenea, sistemul de acreditare vizeaza si evaluarea scolilor de comunicare.

Dl Gross a explicat rolul asociatiei in ceea ce priveste sistemul de acreditare si importanta acordata deciziilor comitetului de evaluare.

Acesta a mai subliniat relatia dintre industria comunicarii si universitati care a cunoscut si momente dificile in jurul anilor ’80, dar fara de care universitatile nu ar putea sa asigure integrarea studentilor in stagii de practica sau chiar pe piata muncii.

Decizii luate la Adunarea Generala a Asociatiei Formatorilor in Jurnalism

incepand cu data prezentei Adunari Generale, Consiliul Director al Asociatiei va avea urmatoarea componenta:

Coman Mihai – Presedinte;

Pricopie Remus -Vicepresedinte;

Radu Raluca – Secretar;

Val Valcu – Membru;

Gabriela Rusu – Membru;

Gabriel Paslaru – Membru;

Gabriel Parvu – Membru.

strategiile globale ale asociatiei: invatamant, cercetare, standarde profesionale si insertie profesionala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro