FOTO Furtuna din București a afectat traficul aerian: Avioanele au așteptat și 15 minute pentru a putea ateriza pe aeroportul Henri Coandă / Majoritatea decolărilor au întârzieri
Mai multe avioane au avut o rută mai lungă spre aeroportul „Henri Coandă”, din cauza furtunii care a afectat marți capitala, motiv pentru care majoritatea decolărilor de la București din această seară au întârzieri, relatează BoardingPass, site specializat în ştiri din aviaţie.
„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zona Bucureștiului și în zona central-estică a țării din seara zilei de marți, 2 iulie 2024, mai multe avioane au avut o rută mai lungă spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni).
De asemenea, unele au așteptat în aer circa 10-15 minute, iar din aceste motive majoritatea decolărilor de la București din această seară au întârzieri.
Totuși, niciun avion nu a fost redirecționat, până acum, pentru a ateriza pe alt aeroport din regiune și, cu excepția întârzierilor, traficul aerian se desfășoară în condiții aproape normale” arată postarea BoardingPass din această seară.
Copaci căzuți în capitală
De asemenea, pompierii din Bucureşti intervin, marţi seară, în mai multe zone din oraş, după ce au fost semnalaţi copaci căzuţi, relatează News.ro.
ISU Bucureşti-Ilfov anunţă, marţi seară, mai multe intervenţii în derulare, din cauza furtunii.
Nu s-au înregistrat victime, dar mai mulţi copaci au căzut pe stradă și pe mașini.
Meteorologii au emis marți o avertizare de cod portocaliu, valabil până miercuri, la ora 10.00, în Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.
Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
Pentru București, meteorologii aunțau începând cu orele serii un grad de instabilitate atmosferică în creștere, cu perioade cu intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și condiții de grindină. În intervale scurte de timp, 1…3 ore, sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de 15…25 l/mp, izolat posibil 30 l/mp. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; minima termică va fi de 18…20 de grade.