Sari direct la conținut

FOTO Rechin alb uriaș, găsit mort pe o plajă din Massachusetts. Cum au reușit autoritățile să-i transporte corpul

HotNews.ro
FOTO Rechin alb uriaș, găsit mort pe o plajă din Massachusetts. Cum au reușit autoritățile să-i transporte corpul
Rechin alb. Boston, Massachusetts, SUA, 28 august 2021. Sursa foto: SWNS / SWNS / Profimedia

Poliția din statul american Massachusetts a fost nevoită să cheme un camion cu remorcă pentru a îndepărta un rechin alb uriaș, după ce acesta a eșuat mort pe o plajă din Cape Cod, relatează BBC News.

Încă nu este clar cum a murit rechinul lung de 3,6 metri, spun oficialii locali, dar au reușit să identifice animalul.

Este vorba despre un rechin mascul matur, numit Koala, care a fost identificat pentru prima dată de oficiali în 2022, au anunțat experții de la Atlantic White Shark Conservancy.

Departamentul de poliție din Orleans a afirmat despre incident că nu a fost „unul dintre apelurile noastre obișnuite de intervenție”.

O mașină de poliție a însoțit camionul de remorcare miercuri, în timp ce îndepărta corpul rechinului de pe plajă.

„Chiar nu știi niciodată la ce fel de apel vei răspunde într-o anumită tură”, a scris departamentul de poliție, într-o postare pe Facebook.

Imaginile cu operațiunea de îndepărtare a rechinului de pe plajă au devenit de atunci virale.

„Nu există semne evidente despre cum sau din ce cauză a murit Koala”, a precizat Atlantic White Shark Conservancy, într-un comunicat. „Vor trebui efectuate teste suplimentare pentru a găsi cauza a morții”, a adăugat organizația.

Oficialii au efectuat o necropsie și au prelevat mostre de țesut pentru a fi analizate.

„Nu erau urme de mușcături sau altceva pe el”, a declarat specialistul Dennis Reed, pentru pubicația Cape Cod Times, descriind starea corpului rechinului.

„Părea că a avut o hemoragie internă, deoarece era mult sânge în jurul gurii”, a mai declarat Reed pentru publicația din Massachusetts.

Rechinii albi nu sunt neobișnuiți în largul coastei Massachusetts. Potrivit Atlantic White Shark Conservancy, în apele din jurul statului Massachusetts au existat aproximativ 800 de rechini albi între 2015 și 2018.

INTERVIURILE HotNews.ro