Sari direct la conținut

FOTO Surpriză în borseta găsită la percheziționarea unei mașini furate. „Cu siguranţă nu este o geantă plină cu droguri”

HotNews.ro
FOTO Surpriză în borseta găsită la percheziționarea unei mașini furate. „Cu siguranţă nu este o geantă plină cu droguri”
Mașină de poliție parcată în fața stației de metrou din centrul orașului Portland, Oregon, SUA, 9 aprilie 2017. Sursa foto: Jit Lim / Alamy / Alamy / Profimedia

Agenţii de poliţie din Portland, statul american Oregon, au oprit o maşină săptămâna aceasta şi au observat în interior o borsetă pe care scria „Cu siguranţă nu este o pungă plină cu droguri”. De fapt, chiar era plină de droguri. Mai precis, conţinea 79 de pastile de fentanil, trei comprimate de oxicodonă contrafăcute şi 230 de grame de metamfetamină, relatează sâmbătă The Guardian.

Agenţii au tras pe dreapta un bărbat şi o femeie care conduceau o maşină furată. În interiorul maşinii Ford Taurus, poliţiştii au observat că zona de contact din jurul volanului fusese vizibil modificată – şi au zărit punguţe cu o substanţă albă, potrivit News.ro.

„Şoferul şi pasagerul au fost arestaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Portland, sergentul Kevin Allen.

„În interiorul vehiculului se aflau un număr substanţial de droguri ambalate, inclusiv metamfetamină şi pastile albastre de fentanil, mai multe cântare, bani şi o armă de foc încărcată”, a detaliat poliţistul.

Multe dintre pliculeţele cu droguri fuseseră depozitate într-o gentuţă de pânză pe care scria „Cu siguranţă nu este o pungă plină cu droguri”.

O fotografie cu captura poliţiştilor – inclusiv gentuţa -, publicată pe rețeaua de socializare X, a atras imediat atenţia presei.

Suspecţii – Reginald Reynolds, 35 de ani, şi Mia Baggenstos, 37 de ani – sunt acuzaţi de posesie de droguri şi de posesie a unui vehicul furat.

În 2020, statul Oregon a intrat în istorie atunci când a dezincriminat deţinerea de cantităţi mici de droguri (mult mai mici decât cantităţile găsite marţi de poliţişti), într-un efort de a redirecţiona fondurile oraşului de la incriminare către tratamentul tulburărilor legate de consumul de substanţe.

Măsura a fost adoptată cu un nivel ridicat de susţinere publică, care s-a clătinat pe măsură ce rata supradozelor şi a persoanelor fără adăpost a crescut în Oregon în timpul pandemiei de COVID-19 – când fentanilul a devent disponibil pe scară largă.

Ulterior, statul american a reincriminat posesia de droguri.

INTERVIURILE HotNews.ro